Annonce
Østjylland

Gymnasium får nej til at opføre en ny vindmølle

<p>Arkivfoto: Jørgen Kirk</p>

Rektor Lars Bluhme fra Odder Gymnasium er uforstående over for afslag på at opstille en husstandsvindmølle.

Odder Gymnasium må skyde en hvid pil efter sine planer om at opstille en vindmølle på sin grund. Samtlige medlemmer på nær Ditte Marie Thejsen fra Enhedslisten af Miljø- og Teknikudvalget vendte nemlig tommeltotten nedad, da ansøgningen blev behandlet på tirsdagens udvalgsmøde.

Annonce

»Vi har foreslået en alternativ placering, og er Odder Gymnasium med på den, vil vi gerne arbejde videre med planerne,« siger Elvin Hansen, formand for Miljø- og Teknikudvalget.

Lars Bluhme, rektor på Odder Gymnasium, kalder sig rimelig uforstående over for udvalgets beslutning.

»Den 18 meter høje husstandsvindmølle skulle efter planen stå midt på vores 50.000 kvadratmeter store grund omme bag selve gymnasiet, og med en højde, der er marginalt højere end en stor flagstang, har jeg svært ved at se, hvem den skulle kunne genere,« siger han og ærgrer sig videre:

»Et af formålene med opstillingen af møllen var, at vi kunne spare penge og dermed slippe for at lave besparelser, der går ud over eleverne, i forbindelse med de sparekrav, vi er blevet pålagt i de kommende år. Desværre er jeg bange for, at vi er blevet ramt af en generel skræk i tiden for landbaserede vindmøller.«

Odder Kommunes forvaltning havde da også anbefalet, at gymnasiet fik den nødvendige dispensation til at opstille møllen, der ifølge forvaltningen ville overholde de krav, der er til støj.

Kommunen har modtaget ni indsigelser/bemærkninger fra enkeltpersoner, fra Beboerforeningen Østermarken, fra en gruppe på 18 personer, fra lederen af Stenslund og fra afdelingsbestyrelsen afd. 13 ved DOMI Bolig (Højvænget 40-82 og Pilevænget 301-387) i forbindelse med en afholdt naboorientering. Indsigelserne går blandt andet på generelle støjgener, skyggegener og refleksion samt nødvendigheden i undervisningsøjemed.

Odder Gymnasium har dog ikke opgivet ideen om at spare penge via grøn energi.

»Planen var, at vindmøllen dels skulle indgå i undervisningen og dels supplere andre former for grøn energi, og vi vil nu kigge på andre løsninger,« siger Lars Bluhme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Sport

Pointtab nager Aarhus United-topscorer

Annonce