Annonce
Aarhus

Gymnastiksal også til salg

Den gamle gymnastiksal på Ingerslevs Boulevards Skole skal også sættes til salg, foreslår Kultur og Borgerservice. Foto: Kim Haugaard

AARHUS: Hvis en mulig køber af byggeretten i Ingerslevs Boulevard vil have lidt ekstra med i hatten, bliver der også mulighed for at tilkøbe en helt særlig ejendom.

Det er den gamle gymnastiksal og de tidligere toilet/garagebygninger til Ingerslevs Boulevards Skole, der også vil blive sat til salg sammen med byggeretten over svømmestadion.

Gymnastiksalen er stadig kommunens ejendom, selv om den arkitektonisk flugter med Ingerslevs Boulevards Skole og ligger med ryggen mod svømmestadion. Med facaden mod Ingerslevs Boulevards Skole, der netop nu istandsættes af Byggeselskab Mogens de Linde, har gymnastiksalen fået mere luft og værdighed, efter at Mogens de Linde har fjernet en grå pavillion, der har stået umiddelbart foran.

Gymnastiksalen fra 1902 er bevaringsværdig i den næstehøjeste klasse 2 og står stadig med træpaneler, udsmykninger inde og ude, lakerede trægulve og åbne spær samt en mindre sal allerøverst oppe. På grund af bevaringsværdien må den ikke rives ned, men kan sandsynligvis sættes i stand og anvendes af en køber, der værdsætter den gamle bygning med mange krummelurer, udsmykninger og ikke mindst bygningens historie.

Annonce
Gymnastiksalen er opført i 1902 og bevaringsværdig i den næsthøjeste klasse. For tiden anvendes den til møbeldepot. Foto: Kim Haugaard
Gymnastiksalen har mange detaljer.
Detalje i gymnastiksalen.
Væggene er med træpaneler og gymnastiksalen har en balkon udført i træ. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ansat på Aarhus Universitetshospital er smittet med coronavirus: 30 personer sættes i karantæne

AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

AGF

Målløst i forårspremiere i Aarhus: AGF kunne ikke få hul på Hobro

Annonce