Annonce
Debat

Håbet er lysegrønt hos Dansk Folkeparti: Aarhus skal tilbyde en ældrepleje, som andre vil sukke efter

"Der bliver hvert år flere og flere ældre, og det presser økonomien og har direkte betydning for den nærvær og omsorg, som kommunens medarbejdere kan levere. Derfor ønsker vi først og fremmest et opgør med den budgetmodel, som hvert år er skyld i, at der bliver færre midler pr. ældre", skriver Jette Skive og Jakob Søgaard Clausen. Arkivfoto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

DEBAT: I denne uge samles Aarhus Byråd til de årlige budgetforhandlinger, og traditionen tro sælges borgmester Jacob Bundsgaards budgetudspil som det helt store velfærdsudspil. Men det er langt fra virkeligheden. Især på ældreområdet, hvor der med borgmesterens udspil allerede står på besparelser fra 2023 og frem. Det er naturligvis uacceptabelt for os i Dansk Folkeparti.

Sidste år sikrede vi med budgetforliget for 2021 et historisk stort løft af ældreområdet. Men det krævede, at vi bed os fast i bordkanten, mens Socialdemokratiet skulle hives til truget. Noget tyder på, at det samme bliver tilfældet i år.

Forhandlinger om akuthjælp til bostederne i Aarhus brød eksempelvis sammen tidligere på året, fordi blandt andre Socialdemokratiet ønskede at tage penge fra ældreområdet for at bruge dem på socialområdet.

Annonce

Socialdemokratiets manglende ønske om at prioritere ældreområdet ses også af regeringens finanslovsudspil. Her er ikke afsat mange midler til ældreområdet.

I Dansk Folkeparti går vi igen i år til budgetforhandlingerne med et klart ønske om at prioritere ældreområdet. Der bliver hvert år flere og flere ældre, og det presser økonomien og har direkte betydning for den nærvær og omsorg, som kommunens medarbejdere kan levere. Derfor ønsker vi først og fremmest et opgør med den budgetmodel, som hvert år er skyld i, at der bliver færre midler pr. ældre.

De grundlæggende mål for os er helt klare: Ingen skal frygte at blive gammel i Aarhus. Der skal være plads til tryghed og tillid.

Men vi er også klar på at pege på nogle konkrete servicetiltag på ældreområdet, som vi synes, vores ældre har fortjent.

For det første skal der afsættes nok midler til at drive det helt nye demensplejehjem Skovvang fuldt ud. Det ønske havde vi også med til sidste års budgetforhandlinger, men uden held. I år er flere partier heldigvis kommet med på vognen.

I Dansk Folkeparti har vi de seneste år arbejdet målrettet på at gøre kommunens plejehjem til det, som de er: Et hjem. Derfor retter vi nu fokus mod at sikre et bedre duft- og lydmiljø på plejehjemmene, hvilket kan ske for få midler, men være til stor gavn for beboerne.

Vi går derudover også til budgetforhandlingerne med et ønske om at lempe på kriterierne for, hvornår man kan blive tildelt en plejehjemsplads. Ingen ældre skal opleve at blive afvist.

Også borgere i eget hjem har vores fokus. Derfor foreslår vi konkret, at borgere, som ikke selv kan stå for rengøringen, og som derfor er visiteret til den, skal have tilbud om to årlige hovedrengøringer.

De grundlæggende mål for os er helt klare: Ingen skal frygte at blive gammel i Aarhus. Der skal være plads til tryghed og tillid. Og Aarhus Kommune skal tilbyde en ældrepleje, som andre kommuner vil sukke efter at kunne tilbyde deres ældre.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Fra tandtekniker til Aarhus-ikon og nu også kammerdame: Karin Salling er ganske almindelig - og så alligevel ikke

Aarhus For abonnenter

Lasse er stemplet som en kold hånd i ældreplejen:  - Det gør ondt og rammer arbejdsglæden, at nogen vil af med os

AGF

AGF-frontløber ryster ikke i bukserne: - Niveauet er højere her i Danmark, så jeg vidste godt, at det ville blive svært i starten

Alarm 112

Tre biler stødte sammen: E45 Motorvejen var spærret i et spor uden om Aarhus

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

AGF For abonnenter

Niklas Backman kigger tilbage på seks år i AGF-tjeneste: - Jeg føler ikke skyld, men nok lidt dårlig samvittighed, for jeg ville gerne have givet mere til AGF

Debat

Jeg siger nej tak til, at vi bygger to dyre stadioner i Aarhus: Lad AGF blive i Vejlby på permanent basis

Alarm 112

Kvinde havde betjent i røret, da hun så en stor skygge udenfor døren: - Der er nogen ved min dør ... Det sker nu! Han har en kniv!

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

AGF

Bundu og Co. leverede sensationen mod Champions League topscorer og rekordindkøb

Aarhus For abonnenter

Der er hundredevis af "kolde hænder" i ældreplejen i Aarhus: Er det alt for mange - eller bør der faktisk være flere?

Aarhus

Sikkerhedsnettet foldes ud: Jacob lever livet på trods af, at han risikerer et alvorligt covid-forløb

Annonce