x
Annonce
Sport

Håndbolddamer møder Brasilien i Holstebro og Mors

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Danmarks håndbolddamer skal spille to kampe mod Brasilien i Holstebro og Nykøbing Mors i slutningen af marts.

Brasilien kommer på besøg i både Holstebro og Nykøbing Mors, når de danske håndbolddamer skal teste formen i to venskabskampe.

Annonce

Det oplyser Dansk Håndbold Forbund mandag på sin hjemmeside.

Det bliver kvindelandsholdets første kampe i 2020, og den første kamp mod Brasilien spilles lørdag 28. marts i Holstebro.

Det er ifølge DHF mere end otte år siden, at kvindelandsholdet senest var forbi den vestjyske by.

Søndag 29. marts - dagen efter - skal de to landshold en tur til Nykøbing Mors og spille en indbyrdes kamp mere.

Borgmesteren i Morsø Kommune, Hans Ejner Bertelsen (V), er begejstret for, at byen kan danne ramme om det danske landshold efter mange års fravær.

- Ikke siden 1983 har vi haft et A-landshold forbi Nykøbing Mors, siger borgmesteren til DHF's hjemmeside og tilføjer:

- Så der er lagt i kakkelovnen til en stor folkefest, hvor indbyggerne kan byde velkommen til verdens bedste kvindelige målvogter, en forsvarende Champions League-vinder og alle de andre stjerner på kvindelandsholdet.

Det er fortsat ikke på plads, hvem der skal være landstræner for de danske håndboldkvinder.

DHF tog afsked med Klavs Bruun Jørgensen i kølvandet på den skuffende niendeplads ved VM i december sidste år.

Danmark skal i december 2020 spille EM på hjemmebane.

/ritzau/

Læs mere om Danmarks testkampe på DHF''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce