x
Annonce
Sport

Håndboldeksperter: Der er kun to pladser at kæmpe om

Daniel Svensson og Jakob Green har ofte stået over for hinanden i herrernes håndboldliga. I denne artikel kommer de to håndboldeksperter med deres bud på sæsonen. Foto: Morten Stricker

Konkurrencen i herrernes håndboldliga er ikke blevet mindre i de seneste år. Det er dog de sædvanlige mandskaber, der sætter sig på slutspilspladserne. Det sker også i denne sæson, hvor håndboldeksperterne Daniel Svensson og Jakob Green forudser, at både Skanderborg og Århus Håndbold også slutter i top otte i grundspillet.

Han ramte dem klokkeklart i den forgangne sæson. Kort tid inden der blev tændt op for livetransmissionen på TV2, blev Daniel Svensson bedt om at liste de otte ligahold op, der kvalificerede sig til årets udgave af slutspillet i herrernes håndboldliga i sæsonen 2017/2018.

Den tidligere ligaprofil var hurtig til at nedskrible navnene på et stykke papir. Et bud, der 28 runder senere viste sig at være det helt rigtige.

Avisen har bedt eksperten om at komme med sit bud på de otte hold, der kommer gennem nåleøjet i denne omgang. Og selvom konkurrencen ikke er blevet mindre i de seneste sæsoner, så mener Daniel Svensson og artiklens anden involverede Jakob Green, der arbejder som vært og ekspert på Mediano Håndbold, at både Århus Håndbold og Skanderborg får sneget sig med i den sjove del af herrernes håndboldliga.

Begge eksperter er enige om, at de faste fem bliver til seks med det økonomiske boost, som Ribe/Esbjerg har fået op til denne sæson. Det vil sige, at Skjern, Bjerringbro-Silkeborg, GOG, TTH Holstebro, Aalborg og de nyrige vestjyder nærmest er kvalificeret inden den første bold bliver kast, hvilket blot efterlader to pladser at kæmpe om til de resterende otte hold.

- Det bliver de sædvanlige fem, der slutter øverst. Skjern og Bjerringbro-Silkeborg kommer til at være helt i top og så har jeg en god fidus til, at Aalborg kan komme op og drille dem i løbet af sæsonen. Jeg synes, at de har et rigtigt spændende hold med et godt miks af ungdom og rutine, men hvor de unge spillere allerede har hentet dyrebar erfaring. Det kan man også sige om GOG, men jeg synes, at Aalborg ser stærkere ud med indkøbet af Henrik Møllgaard, der kan begå sig i begge ender af banen, ligesom Andreas Holst Jensen er kommet helt tilbage fra en skadespause og for alvor ser ud til at have fundet sit niveau igen, siger Jakob Green.

Daniel Svensson er enig med sin kollega om sidste års finalister placering i toppen.

- Skjern og BSV kommer til at være øverst med GOG lige efter dem. De har sagt farvel til en del rutine og landsholdskampe og skal lige have lov til at finde sig selv i Gudme. Derudover har vi Ribe/Esbjerg, som lige er røget ud af pokalturneringen til et af de hold i toppen, TTH Holstebro. Et nederlag, der vidner om, at træerne ikke bare vokser ind i himlen. De har nærmest skiftet hele truppen ud på to år og det kommer til at tage tid at få det hele spillet sammen, siger Svensson, der dog ikke tvivler på, at vestjyderne finder vej til top otte.

- I det øjeblik, at cheftræner Lars Walther får etableret en bund i et godt 6-0 forsvar og Søren Rasmussen kommer tilbage i målet, så vil pointene begynde at komme. De skal jo også først toppe i slutspillet, og der tror jeg godt, at de kan blive en udfordrer til en semifinaleplads og true nogle af de faste deltagere, siger Svensson og understreger, at det tager tid for så mange stærke individualister at finde sammen.

Hvordan vil islændingene Gunnar Stein Jönsson og målsluger Runar Karason finde sig til rette i deres nye omgivelser?

Jakob Green ser Ribe/Esbjerg som en sikker deltager, men understreger, at udfordringen bliver stor, selvom navnene i truppen er genkendelige.

- De har brugt mange penge og har været ret rundhåndet med deres kontrakter, men det ser også ud som om, at det er mere kvantitet end kvalitet, som de har fået ind. Samtidig er der en helt ny træner, en helt ny spillestil og en masse nye spillere, der skal spilles sammen, så jeg tror, at der vil gå noget tid, før man ser et fast udtryk i deres spil, siger Jakob Green.

Både han og Daniel Svensson udelukker sidste sæsons overraskelse fra Nordsjælland og det tidligere storhold KIF Kolding som potentielle deltagere i denne sæsons udgave af slutspillet. Savnet af tidligere profiler er simpelthen for stort, ligesom truppen er for smal i Nordsjællands tilfælde.

I stedet er de begge imponerede af Skanderborgs indkøb til den nye sæson.

- Jeg tror, at Skanderborg løber med den sidste af de otte pladser. De har lavet nogle giftige handler i Marcus Mørk og Cornelius Kragh. Jeg er ret spændt på at se Cornelius i nye omgivelser og hvilken rolle han får på holdet. Marcus Mørk passer rigtig godt ind i Skanderborgs stil og hans topniveau er højere end nogle af de andre spillere i truppen. Der er selvfølgelig en skadeshistorik forbundet med ham, men han er kommet godt fra start og jeg er sikker på, at de passer godt på ham derude, lyder Jakob Greens holdning til Skanderborg.

Daniel Svensson er ligeså begejstret.

- Jeg tror, at Skanderborg tager et stort skridt frem i år. I de seneste par sæsoner har de haft dygtige individuelle spillere, der ofte har gjort udslaget for dem. Med konstellationen Cornelius Kragh, Marcus Mørk og Mathias Bitsch har de fået en god sammensætning i bagkæden og flere til at bære holdet. Samtidig er deres træner Nick Rasmussen dygtig til at præge og prædike holdånden. Jeg tror, at de kan blive den overraskelse som Nordsjælland var sidste år, siger Svensson.

Århus Håndbold vil igen være at finde i slutspillet, men som i de senere år, så mener hverken Jakob Green eller Daniel Svensson, at det bliver til mere i den gamle håndboldhovedstad.

- Jeg tror, at Århus Håndbold kommer i et slutspil, men jeg tror ikke, at de kommer videre. Som udgangspunkt skal alle hold, der kommer i slutspillet gå efter en semifinaleplads, men jeg synes, at de mangler noget i deres topniveau i forhold til de andre hold i top otte, siger Daniel Svensson og bliver bakket op af Green.

- Århus Håndbold er lidt den samme sang som altid. De skal nok komme i slutspillet, men jeg tror også, at det bliver det for dem i denne omgang.

Efter slutspilspladserne er fordelt, kommer den kedelige del af grundspillet. Den direkte nedrykning. Eksperterne er ikke i tvivl om, hvem der skal kæmpe om pladsen, men de er mere uenige, om det bliver TMS Ringsted eller Lemvig/Thyborøn.

- Mit bud er, at det bliver Ringsted, der rykker ud. Lemvig er bare et sværere sted at komme til som udehold. Jeg har det selv i frisk erindring og det er mere end svært at få point deroppe. Samtidig har de fået noget god ligaerfaring i Jacob Østergaard og Jørgen Rasmussen, hvilket giver dem et lille plus i forhold til Ringsted, siger Daniel Svensson.

- Ringsted og Lemvig er de to hold, der ser mindst gode ud, siger Jakob Green.

- Jeg synes dog, at Ringsted via deres rutine og de spillere, de har hentet til, ser stærkere ud. De havde en rigtig god sæson i 1. division sidste år, hvor Lemvig kun lige fik sneget sig med, lyder det.

Alle bliver meget klogere efter grundspillets 26 runder. De første tegn til en ny sæson bliver dog givet, når det hele begynder 31. august.

Forudsigelser

Jakob Green:

De kommer i slutspillet: Skjern, Bjerringbro-Silkeborg, Aalborg Håndbold, GOG, TTH Holstebro, Ribe/Esbjerg, Århus Håndbold og Skanderborg

De kommer ikke med: KIF Kolding, Sønderjyske, Mors/Thy, Nordsjælland, TMS Ringsted

De rykker direkte ud: Lemvig/Thyborøn

Daniel Svensson:

De kommer i slutspillet: Skjern, Bjerringbro-Silkeborg, Aalborg Håndbold, GOG, TTH Holstebro, Ribe/Esbjerg, Århus Håndbold og Skanderborg

De kommer ikke med: KIF Kolding, Sønderjyske, Mors/Thy, Nordsjælland, Lemvig/Thyborøn

De rykker direkte ud: TMS Ringsted

Transfer i herreligaen

Udvalgte transfers i herrernes håndboldliga.

Henrik Møllgaard - Til Aalborg Håndbold fra Paris Saint-Germain

Kasper Kisum - Til Nordsjælland fra Toulouse

Omar Ingi Magnusson - Til Aalborg Håndbold fra Århus Håndbold

Thomas Mogensen - Til Skjern fra Flensburg-Handewitt

Søren Rasmussen - Til Ribe/Esbjerg fra Bjerringbro-Silkeborg

Nicolai Pedersen - Til Ribe/Esbjerg fra Nordsjælland

Runar Karason - Til Ribe/Esbjerg fra TSV Hannover-Burgdorf

Gunnar Stein Jönsson - Til Ribe/Esbjerg fra IFK Kristianstad

Marcus Mørk - Til Skanderborg fra Nice

Cornelius Kragh - Til Skanderborg fra Skjern

Sebastian Frandsen - Til TTH Holstebro fra Bjerringbro-Silkeborg

Kasper Larsen - Til Bjerringbro-Silkeborg fra Mors/Thy

Jonas Langerhuus - Til Århus Håndbold fra Winterthur

Kasper Irming - Til KIF Kolding fra Skanderborg

Jacob Østergaard - Til Lemvig/Thyborøn fra HC Midtjylland

Morten Nyberg - Til TMS Ringsted fra Ribe/Esbjerg

Kudsk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klima

Sorte næsehorn på vej tilbage

Danmark

Live: Mette F. - Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig men der går tid før samfundet er normalt igen

Aarhus

YouTube-videoer skal få børn ud i naturen: Inspiration til at opleve noget andet end legepladsen

Annonce