Annonce
Østjylland

Århusiansk konkurs kan være Odder Håndbolds redning: - Vi krydser fingre

Odder Håndbold har gjort hvad de kunne for at give sponsorene noget for pengene. Her er det bestyrelsen, som er samlet til sponsorbanko. Fra venstre er det direktør Karsten Geertsen, bestyrelsesmedlem Preben Pedersen, bestyrelsesformand Henrik Bentsen og sponsoransvarlig Søren Erik Nielsen. Foto: Odder Håndbold
En uventet oprykning ville betyde meget for den lokale håndboldklub og dens hårdtprøvede sponsorere som efter over et år i coronavakuum trænger til eksponering.

Odder: Da Aarhus Håndbold i påskedagene gik konkurs, skabte det stor overraskelse og ærgrelse i håndbolddanmark. Men intet er tilsyneladende så skidt, at det ikke er godt for noget.

Odder Håndbold kan nemlig ende med at høste frugterne af Aarhus' konkurs, for da der nu mangler et hold i Herreligaen, skal der fra den kommende sæson rykkes et ekstra hold op fra 1.division.

Dette spreder sig som en dominoeffekt hele vejen ned til 2. division, hvor Odder Håndbold befinder sig.

Direktør i Odder Håndbolds Eliteafdeling, Karsten Geertsen, krydser alt hvad krydses kan for en lykkelig udgang.


Vi er en klub som lever af talentudvikling. Vi vil gerne tiltrække de bedste talenter og udvikle dem, og det kan da godt komme til at kræve lidt mere overtalelse, hvis vi forbliver i 2. division.

Karsten Geertsen


- Jeg har været i kontakt med Dansk Håndbold Forbund (DHF), og planen er lige nu, at deres turneringsudvalg skal mødes og vurdere hvilket 2. divisionshold, der skal en tur op i 1. division. Vi synes selv, at vi står i en god position, så vi krydser fingre. Også selvom det er på en noget trist baggrund, siger Karsten Geertsen.

Annonce

Oprykning med stor betydning

Da sæsonen i 2. division er afblæst, kan Odder Håndbold ikke selv afgøre deres skæbne på banen. Kun turneringsudvalget kan nu sikre den oprykning, som ville betyde så meget. For Odder er afhængige af at kunne tiltrække unge talenter. Og det er bare nemmere i 1. division.

- Vi er en klub som lever af talentudvikling. Vi vil gerne tiltrække de bedste talenter og udvikle dem, og det kan da godt komme til at kræve lidt mere overtalelse, hvis vi forbliver i 2. division. Men strategien forbliver den samme lige meget hvad der sker. Talentudvikling er stadig rigtig vigtigt for os, siger Karsten Geertsen.

Corona har presset klubben på økonomien. De få kampe og en nedrykning oveni hatten har ramt Odder Håndbolds produkt. Kampene er nemlig der, hvor klubbens sponsorere kan få eksponering og netværk.

- Som så mange andre steder har corona været en hård omgang. I forvejen er der jo mindre eksponering i 2. division sammenlignet med 1. division. Men med næsten ingen kampe at spille har vi haft svært ved at give vores sponsorere den eksponering, de skal have, siger Karsten Geertsen.

Annonce

Støtte fra sponsorerne

På trods af nedrykningen og corona har Odder Håndbold oplevet fantastisk opbakning blandt sponsorerne.

- Helt overordnet har støtten været rigtig god. På trods af de forskellige udfordringer der har været, har mange af sponsorererne givet den samme mængde penge som tidligere, og det er vi naturligvis helt vildt taknemmelige for. Så de fortjener også den øgede eksponering, der ville være i 1. division, siger Karsten Geertsen.

Odder Håndbolds hårde coronaår

Da DHF i april aflyste 2019/2020 sæsonen, blev Odder Håndbold taberne. De lå på daværende tidspunkt til nedrykning og på trods af matematisk mulighed for at redde livet i 1. division, måtte de til stor ærgelse se sig nedrykket til 2. division.

Da sæsonen 2020/2021 gik i gang, nåede man kun at spille ganske få kampe, inden turneringen igen blev sat på pause grundet corona. For nylig blev alle rækker fra 2. division og ned så aflyst. Denne gang uden op - og nedrykning. Dermed blev det umuligt for Odder Håndbold at rykke op. I hvertfald indtil Aarhus Håndbold i påsken gik konkurs og åbnede en dør ind til 1. division.

Beslutningen om hvorvidt Odder Håndbold rykker op i 1. division ligger lige nu på DHF's turneringsudvalgs bord. Det er endnu uvist, hvornår de træffer en endelig afgørelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

AGF

AGF-cheftræner: Vi lagde alt, men tabte finalepladsen for en uge siden

Aarhus

Forvirring om smittetal - men det går den gale vej: To sogne trues af tvangsnedlukning

Annonce