Annonce
Østjylland

Håndværkerskolen er klar til mere vækst

<p>I kælderen under skolehjemmet er indrettet ny café og fælles­arealer med blandt andet poolborde og dartskiver.</p>

Som en del af en større plan blev et nyt skolehjem med 108 nye sengepladser torsdag indviet, hvilket ifølge direktøren bringer skolen op på topniveau.

Næsten 1000 årselever, hvilket svarer til op mod 5000 elever fra hele landet på skolen om året i kortere eller længere perioder. Cirka 70 procent af eleverne bor på skolen, som netop har indviet et nyt skolehjem med 108 sengepladser, så den nu har godt 450 i alt.

I kælderen under skolehjemmet er indrettet ny café og fælles­arealer med blandt andet poolborde og dartskiver.

Det er fakta for Den jydske Haandværkerskole i Hadsten, som i løbet af de sidste tre-fire år har oplevet en stigning i elevantallet på mere end 20 procent. Stigningen og det nye skolehjem er helt efter planen, som er en større en af slagsen, der gør skolen klar til at vokse endnu mere.

Den officielle indvielse tordag trak en del folk til, der lyttede til taler fra blandt andre direktør Henrik Øeland, bestyrelsesformand Benny Yssing og bestyrelsesmedlem Ejner K. Holst. Der blev ikke klippet en rød snor, da hjemmet med 57 værelser og 108 sengepladser allerede er beboet, men til gengæld sendt 1000 rødhvide balloner til vejrs.

»Vi har været trængt på pladsen, men med skolehjemmet er vi helt oppe på topniveau kvalitetsmæssigt, så både boliger og uddannelsesmiljø nu hænger sammen,« siger skolens direktør Henrik Øeland.

Annonce

»Vi får flere og flere elever, så nu er det vigtigt, vi også får udvidet undervisningsdelen, og derfor har vi tidligere købt naboejendommen af kommunen, hvor vi er i gang med en konkret planlægning. Der er også rigeligt med plads på grunden bagved det nye skolehjem til udvidelser i fremtiden,« fortæller direktøren.

Han fortæller også, at Den jydske Haandværkerskole er en eftertragtet skole både blandt lærlinge og deres arbejdsgivere, og derfor kommer der hvert år elever fra stort set alle dele af landet.

»Vi bruger ikke mange penge på markedsføring, så det er via mund til mund-metoden, at det spredes, at vi er en god skole,« konstaterer Henrik Øeland.

Også en gevinst for byen

Væksten på Den Jydske Haandværkerskole glæder også borgmester Nils Borring (S), der selv sidder i skolens bestyrelse, og som deltog i åbningen af skolehjemmet torsdag.

»Den matcher den ånd, der er i kommunen og i hele landet, som handler om at få flere unge over i håndværkerfagene, fordi der er mangel på arbejdskraft. Skolen her tiltrækker mange af de unge, så derfor er det vigtigt, at faciliteterne er i orden. Og det er de ifølge en brugerundersøgelse, der sender skolen helt til tops. Man er god til at sætte ting i gang på skolen både fagligt og socialt, og der er adgang til værkstederne hele døgnet, hvilket skaber et spændende undervisningsmiljø. Og min oplevelse på skolen er, at det gør, at eleverne virkelig fordyber sig i projekterne,« siger borgmesteren.

Nils Borring er samtidig glad for skolens vækst, fordi flere studerende er med til at skabe mere liv i byen.

»Det sætter jo en række andre aktiviteter i gang, og de studerende bliver aktive brugere af byens tilbud. Så det giver helt sikker noget til Hadsten, og samtidig er skolen også et brand for byen,« mener han.

Selvom skolehjemmet først blev indviet torsdag, flyttede eleverne allerede ind på de 57 værelser 8. august.

Annonce
Kultur For abonnenter

Aarhus Street Food udvider: Ombygning giver plads til nye køkkener og flere siddepladser til gæsterne

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-stramning i Aarhus: Børn skal afleveres udenfor børnehaven og skolers julefester aflyses

Kultur For abonnenter

Derfor kommer Muhammed-tegningerne ikke med på  museum for bladtegninger i Den Gamle By

Alarm 112

Kattegat truer Kattegatcenteret: Beredskabet kæmper for at holde vandet ude

Aarhus

Aarhus blev i første omgang snydt for det sjove sne: - Jeg er ret sikker på, I vågner op til det torsdag

For abonnenter

Mette F. opfordrer til at tage imod tredje stik - men vil ikke tvinge nogen

AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 41 til 50

Alarm 112

Sne og kuling i vente: - Vejene kan blive hamrende isglatte

Aarhus

1200 læger afleverer underskrifter med støtte til kollegaer: - Håndteringen af sygeplejerskernes overenskomstforhandlinger har været en katastrofe

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Alarm 112

Politiet efterlyste ældre mand: Fundet i god behold af familien

Aarhus For abonnenter

Fem spørgsmål til coronaeksperten: Skal vi være bange eller glade for Omikron-varianten?

Erhverv

Salling har brudt overenskomst i mere end 20 år: Udbetalte ikke overarbejde efter reglerne

Annonce