Annonce
Østjylland

Hånlige bemærkninger til anklageren i voldtægtssag: - Det vil jeg ikke finde mig i

Der faldt hånlige bemærkninger til anklageren i pausen fra den tiltaltes støtter. Foto: Annelene Petersen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Birgitte Ernst, senioranklager hos Østjyllands Politi, fik bemærkninger i pausen i retssagen fra tilhørerne om, at hun ikke havde skyggen af beviser. - Sådan en hånlig adfærd, vil jeg ikke finde mig i, lød det fra den garvede anklager.
Annonce

Randers: I frokostpausen i sagen, hvor en 21-årig mand fra Djursland står tiltalt for voldtægt og voldtægtsforsøg mod fire kvinder, måtte senioranklager Birgitte Ernst, lægge ører til hånlige bemærkninger.

- Jeg gik igennem en klynge af mennesker i pausen, da der faldt kommentarer om, at jeg ikke havde beviser i sagen overhovedet. Sådan en hånlig adfærd vil jeg ikke finde mig i, sagde hun og begyndte også efter pausen retsmødet med at fortælle i retssalen om episoden.

Hun understregede, at den tiltalte intet havde med det at gøre, men at hun ikke vil høre på sådanne ytringer fra tilhørerne. Sker det igen, kan hun anmode nævningetinget om, at tilhørene skal forlade salen.

- Desuden så får det her den betydning, at jeg for alvor vil håndhæve den brev- og besøgskontrol, den tiltalte i forvejen har, siger Birgitte Ernst.

Hun tilføjer, at bemærkningerne hun fik, ikke er af strafbare karakter, men dog er nogle, som hverken befordrer stemningen eller arbejdsklimaet i en retssag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Aarhus

Sådan genkender du falske profiler: Gertrud Sørensen fra Elev hedder i virkeligheden Lois McLean og bor i Canada

Annonce