Annonce
Aarhus

Hård forældre-kritik af koncert

Det går ikke uden skrammer at invitere 40.000 mennesker til koncert. Her et billede fra køen for at komme ind. Flere forældre synes, at det var uansvarligt, at lade børn og unge stå i fire timer i kø i båse til den såkaldte Golden Circle uden adgang til mad og drikke. Foto: Kim Haugaard

Børn og unge måtte stå i kø i timevis uden adgang til vådt eller tørt ved Bieber-koncerten. Arrangør afviser kritikken.

AARHUS: Flere forældre var ude med hård kritik af arrangementet omkring Justin Bieber-koncerten, endnu før den var gået i gang mandag aften.

For eksempel kritiserer forælder Heidi Kjærgaard den praktiske afvikling med køerne. Og hun skriver på stiften.dk om adgangen til den såkaldte Golden Circle, hvor tilskuerne har betalt ekstra for at komme tættere på scenen:

- Der har ikke været styr på noget som helst fra arrangørernes side. Man vælger allerede kl. 10 at tage al den mad og drikke fra de unge mennesker, som de har med. Når arrangørerne går ud og siger, at vi som forældre har et ansvar for at sørge for at de får mad og drikke hele dagen, indtil de skal ind, hvor er jeres ansvar så? Spørger Heidi Kjærgaard og fortsætter:

- Vi har sørget for, at der var tanket maks op, så de ikke skulle blive dårlige, mens de skulle vente i de mange timer. Hvad gør I? I fratager dem alt. Stiller dem i tætte køer fra kl. 10 til kl. 14.40, hvor de intet kan få af vådt eller tørt. Hvor er ansvarligheden henne her?

Sådan skriver Heidi Kjærgaard og slutter:

- Alle ved, man ikke må tage mad med ind til en koncert. Men at tage det fra alle i en kø i venteområdet er under al kritik, og jeg sender jer den største klage.

To besvimede

I samme boldgade har avisen modtaget en henvendelse fra Pernille Bugge, hvis store datter havde billet til Golden Circle:

- De blev kl. 10 vist ind i nogle båse med flere hundrede andre for at kunne komme videre ind i Golden Circle. Men først blev de frataget al mad og drikke, de selv havde med - også müslibarer og slik. Der stod de så i timevis uden mad og drikke eller adgang til at kunne købe det eller gå på toilet uden at miste pladsen i køen. Jeg fik at vide, at to besvimede derinde. Det kan jo ikke passe, at de ikke kan komme ud på toilet, siger Pernille Bugge.

Hun undrer sig også over, at datteren sammen med mange andre skulle stå i kø søndag i fem timer for at få et armbånd til Golden Circle. Hun henviser til en lignende koncert med Justin Bieber i parken i København, hvor hun oplevede, at der var anderledes styr på det.

- I Parken fik man armbåndene samme dag og kunne få lov at komme ud af Golden Circle og hente mad eller gå på toilettet.

Annonce

Arrangør afviser

Stiftstidende har forelagt kritikken for arrangør Nicolai Hommelhoff, der afviser.

- De har maksimalt stået og ventet i fire timer. Og i Golden Circle var der et vanddepot, hvor de kunne købe vand, og der er også toiletter. Det har vi faktisk brugt mange penge på at stille op, svarer Nicolai Hommelhoff, som undskyldte sig med travlhed kort før koncerten skulle gå i gang og derfor ikke kunne nå at uddybe det mere.

Han nåede dog at kommentere forældrenes adfærd:

- Børnene opførte sig meget ordentligt, men flere forældre var kropumulige. Det skabte farlige situationer, at de ikke fulgte vagternes anvisninger og løb uden om vagterne med deres børn, fortæller Nicolai Hommelhoff.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Trods stribevis af drukneulykker: Hegn langs havnen er ikke kommunens livret

Aarhus For abonnenter

Efter drukneulykke: Jonas mistede også en ven i havnen - Vi bliver nødt til at overveje hegn

Sport

Erfaren stregspiller forlader Skanderborg-Aarhus: Tager til svensk klub

Alarm 112

24-årig fik beslaglagt sin søsters bil: Kørte 111 km/t på Silkeborgvej

Så meget kan din bil sladre om dig og din kørsel: - Det korte svar er alt, man kan forestille sig

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Aarhus

Nyt krisecenter skal hjælpe voldsramte kvinder i aktivt misbrug

AGF

AGF arver en halv million kroner fra fan: Han elskede sport og havde to fjernsyn, så han kunne se det hele

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Alarm 112

Far til tiltalt for masseskyderier: Vi har forsøgt at få hjælp

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Aarhus

Smittetallet brager igennem loftet: Ny rekord på landsplan og fortsat høj smitte i Aarhus

Annonce