Annonce
Sport

Hård skæbne: Brabrands drøm bristede i overtiden

Skuffelsen var stor i Brabrand-truppen, da kampen blev fløjtet af. Her er det anfører Jakob Linnet, der fordøjer nederlaget siddende, mens Thomas Viggers har smidt sig i græsset. Foto: Ole Nielsen
Brabrand kom planmæssigt foran i kampen mod Jammerbugten, men formåede ikke at udnytte de chancer, der opstod undervejs i anden halvleg og blev til sidst besejret på en omstilling dybt inde i overtiden. Et nederlag, der endegyldigt lukkede drømmen om 1. division.

FODBOLD: En efter en gik de omkuld i det våde græs. Enkelte tog et par skridt med hænderne for øjnene, rystende på hovedet i frustration, mens andre bare lod sig vælte om. Her lå de hver især, spredt over det meste af modstanderens banehalvdel og forsøgte at få samling på det, der havde udspillet sig over de seneste 95 minutter.

Resultatet kunne de sagtens erindre. Det viste måltavlen med al ubarmhjertighed. 2-1 til Jammerbugt efter en scoring af Michael Stokbro langt inde i overtiden. Et mål, der endegyldigt slukkede Brabrands drøm om en hurtig tilbagevenden til 1. division.

Målet i sig selv gjorde uden tvivl ondt, men tankerne om det, der var sket i tiden op til scoringen, var formentligt værre. Hjemmeholdet var i store dele af kampen i boldbesiddelse, men formåede ikke at levere med samme koldblodighed som tidligere på året. I stedet blev tingene for forhastede, hvilket passede gæsterne fra nord rigtigt godt. Holdet var hurtigt fremme og kunne tidligere have gjort det, som Michael Stokbro gjorde til allersidst og endegyldigt lukkede opgøret.

Det begyndte ellers ganske fornuftigt for hjemmeholdet. Kravet for at holde oprykningsdrømmen i live var en sejr, og da Anton Søjberg endelig prikkede hul på bylden efter 37 minutters kollektiv arbejdsraseri på et vådt underlag, så lignede det en kamp, hvor værterne kunne tage de point, de havde brug for.

De nåede dog kun at være foran i fem minutter.

Nøjagtigt som i lokalbraget i sidste runde mod Aarhus Fremad, var det som om, at speederen blev sluppet en smule og initiativet sendt over på modstanderens fødder. Et farligt træk mod et hold som Jammerbugt, der både kan arbejde og spille hurtigt og flot. Det viste de to gange inden pausen, og i udgave nummer to udlignede Sonny Jakobsen til 1-1.

Anden halvleg blev et langt tryk på gæsternes banehalvdel, men der manglede både timing og skarphed på det våde græstæppe. Det var lige ved og næsten. Indskiftningen af Mike Kaljo med en halv time tilbage var en nødvendig indsprøjtning fandenivoldskhed. Men selvom kantspilleren havde masser af vilje og hjerte, så kunne han heller ikke bryde nordjyderne ned.

I stedet blev det meget hektisk og utålmodigt. Der opstod muligheder her og der, og havde anfører Jakob Linnets hovedstød fået lidt mere fart i overtiden, så kunne billedet have været et helt andet, da kampen blev fløjtet af.

Sådan gik det ikke. Brabrand tabte kampen 1-2 og duellen om oprykning.

Annonce

2. division, Oprykningsspil

Brabrand - Jammerbugt FC 1-2 (1-1)

Mål.: 37. 1-0 Anton Søjberg, 42. 1-1 Sonny Jakobsen, 90. 1-2 Michael Stokbro

Brabrand: Henrik Lindhard - Jakob Linnet, Thomas Viggers, Michael Pedersen, Malte Færge - Malthe Boesen, Lasse Tougaard(88. Marcus Sloth Jørgensen), Kasper Andersen(82. Simon Riis), Frederik Poulsen - Lasse Møberg(62. Mike Kaljo), Anton Søjberg

100 procent hele tiden

- Jeg synes, at vi havde chancerne i anden halvleg og i første halvleg også, men vi manglede det allersidste for at kunne tage marginalerne med os. Vi kom til at gå i panik for tidligt i anden halvleg. Vi fik ikke nok ud af vores boldbesiddelse, sagde Brabrands angriber Lasse Møberg, der leverede en kæmpe arbejdsindsats og var manden bag den målgivende aflevering til Brabrands eneste mål.

- Hvis man skal rykke op, så skal du være der 100 procent hele tiden. Du må ikke misbruge de chancer, som vi gjorde i dag. Det er bare faktum og så må vi blive bedre i den facet til næste år, sagde angriberen.

Med en sejr ville Brabrand have haft mulighed for at drille Kolding i sidste runde af oprykningsspillet. Kolding fik et enkelt point mod Middelfart og ville have haft et forspring på et point inden den afgørende runde, hvis Brabrand havde taget tre point. Med århusianernes nederlag er Kolding dog sikret oprykning til 1. division.

- Den gejst, som vi havde i 1. division, har vi taget med ind i denne sæson og det har båret os meget af vejen. Vi mangler måske de sidste procenter. Vi har været gode mod hold som Skive, Kolding og Middelfart, men vi har tabt nogle dumme kampe undervejs. Det er dem, der koster lige nu. Det er selvfølgelig positivt, at vi har gjort det godt mod toppen, men når du spiller i 2. division, så skal du kunne slå de hold, der ikke ligger i toppen. De hold, der er godt organiseret og dygtige til at løbe kontra. De er svære at spille mod. Specielt til sidst i kampene, hvor trætheden begynder at snige sig ind og du ikke har overskuddet til at sætte din direkte modstander med en hurtig dribling, sagde Lasse Møberg.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce