Annonce
Aarhus

Hårdt prøvet nabo til varmestue: - Det er en god nyhed

- Jeg tror, det er godt for os alle sammen, hvis døgnvarmestuen flytter siger Jens Søe. Han og hans lejere er nærmeste naboer til varmestuen og har været hårdt plaget af støj.
Jens Søes udlejningsejendom er nærmeste nabo til Kirkens Korshærs varmestue. Han glæder sig over flytteplaner.
Annonce

AARHUS: - Det havde jeg ikke lige set komme. Men det var da en dejlig nyhed.

Sådan siger Jens Søe, da vi ringer og fortæller, at Kirkens Korshær gerne vil flytte døgnvarmestuen væk fra Klosterport til Sydhavnen og Godsbanen.

- Det var lige nøjagtigt de to placeringer af varmestuen, jeg foreslog, da jeg havde foretræde for socialudvalget, siger han.

Jens Søe, der i dag bor på Sjælland, ejer ejendommene Klosterport 9 og 9B og lejer 13 lejligheder ud.

Han blev for nogle år siden noget overrasket, da Kirkens Korshær fik tilladelse til at sætte en terrasse op på Klosterport 9’s gavl.

Uden at Aarhus Kommune havde fundet det nødvendigt at foretage nabohøring.

På varme sommeraftener kunne der være hjemløse på terrassen helt frem til ved 23-tiden, når solen gik ned.

- Og det går ikke stille for sig. Der er fuldemandssnak, råb, skrig og slagsmål, fortalte Jens Søe til Århus Stiftstidende i maj 2017.

De hjemløse skabte så store problemer på Klostertorvet, at vagter fra G4S blev sat til at holde orden på torvet, så gæster i forretningerne og restauranternes udeserveringer kunne være i fred.

Annonce

Larm og stank

Da de hjemløse ikke længere kunne opholde sig på Klostertorvet, søgte de op i sidegaderne. Blandt andet Klosterport, hvor de kunne finde at slå sig ned foran opgangen til nummer 9.

På det tidspunkt var ejendommene så belastet af larm og urinstank, at Jens Søe direkte frarådede børnefamilier i at flytte ind.

Han satte også et hegn op, så hjemløse ikke kunne sove eller forrette deres nødtørft foran opgangen, som lejerne anvender, når de skal ind og ud.

Efter krav fra Aarhus Kommune måtte han dog fjerne hegnet igen.

Annonce

Ugyldig tilladelse

I foråret 2019 fik Jens Søe rettens ord for, at Aarhus Kommune skulle have foretaget nabohøring, inden Kirkens Korshær fik tilladelse til at sætte terrassen op mod hans gavl. Byggetilladelsen blev erklæret ugyldig.


Jeg fornemmer gennem mine lejere, at tingene er blevet bedre. Men for to-tre måneder siden var der nogle trælse episoder.

Jens Søe, udlejer


Først fem måneder efter dommen meddelte Aarhus Kommune, at hjemløseterrassen ikke længere måtte benyttes.

Efter at være flyttet til Sjælland har Jens Søe ikke samme fornemmelse for tingenes tilstand i Klosterport.

- Jeg fornemmer gennem mine lejere, at tingene er blevet bedre. Men for to-tre måneder siden var der nogle trælse episoder. Blandt andet blev der urineret op ad en rude, og en mand blev slået ned. Han lå livløs på jorden, og vi måtte tilkalde en ambulance. Så jeg tror, at det er godt for os alle sammen, hvis døgnvarmestuen flytter, siger Jens Søe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fup og fakta om corona-bølgen: Hvorfor er Aarhus ramt af coronasmitte lige nu?

Aarhus

Coronasmitten fylder mere og mere i Aarhus: På et døgn er der fundet yderligere 79 smittede

Aarhus

Mundbindene har fundet vej i de århusianske busser - men stadig mange tager turen uden

Annonce