Annonce
Aarhus

Hårdt ramt skole fik styr på coronaen: Nu er den gal igen

Coronaen har igen ramt Engdalskolen. Arkivfoto: Axel Schütt
Det er ikke kun Aarhus, som er ramt af coronavirus. Engdalskolen i Brabrand har igen sendt elever hjem - og på Djursland har to skoler sendt elever i karantæne.

AARHUS/ØSTJYLLAND: Da coronaen i august genopblussede i Aarhus, blev en lang række skoler ramt af corona. En af de hårdest ramte var Engdalskolen i Brabrand, der måtte sende i alt 90 elever og 20 medarbejdere hjem, som følge af tre smittede elever.

Siden fik Engdalskolen has på coronaproblemerne, fortæller skoleleder Anders Mynthe.

- Vi har haft fuld skrald på kedlerne siden.

Annonce

Men i sidste uge blev skolen så endnu engang ramt af coronaen, idet to elever blev konstateret smittet.

- Det drejer sig om to elever fra to forskellige 8. klasser, fortæller skolelederen.

Derfor er de klasser sendt hjem. Det samme er en række lærere, der har undervist i klasserne.

Skolen er dog langt fra så ramt som for en måned siden, hvor den måtte ty til fjernundervisning for alle 7.-9.-klasserne.

- Og heldigvis er der allerede begyndt at tikke negative coronatests ind fra lærere, siger Anders Mynthe, der derfor ser med optimisme på at kunne gennemføre undervisningen på skolen.

126 elever sendt hjem

På Djursland er to skoler også blevet ramt af coronasmitte. Det er Tirstrup Idrætsefterskole og Søren Kanne-skolen, Afdeling Søndre i Grenaa, hvor en 7. klasse er sendt hjem og i karantæne, efter en elev blev konstateret smittet med corona. Skolen overvejer lige nu, om en del af personalet også skal i karantæne.

Alle 126 elever på Tirstrup Idrætsefterskole er blevet bedt om at blive hjemme. De skulle ellers være mødt ind mandag morgen. Men en elev blev i sidste uge konstateret smittet med coronavirus, så livet og de glade dage på idrætsefterskolen, som den reklamerer med på sin hjemmeside, må desværre vente lidt.

- Lige nu venter vi på myndighedernes retningslinjer, så vi kan rette os efter dem, siger forstander Jesper Ø. Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Debat

Et kønt ansigt på Tinder var ikke helt så kønt i virkeligheden: Hvis vi ikke må retouchere, bør reglen gælde alle steder

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Annonce