Annonce
Fødselsdage

Hårdtskydende back har hjertet i Kolding

Lasse Boesen savner ikke karrieren som håndboldspiller. Han har aldrig haft ambitioner om at spille på den anden side af 35 år. (Arkivfoto) Sportxpress/Ritzau Scanpix
Tiden som sportschef i hjerteklubben Kolding var svær og lærerig for den tidligere håndboldspiller Lasse Boesen, der onsdag 18. september fylder 40 år.

40 Hjerteklubben KIF Kolding har altid betydet meget for den tidligere håndboldspiller Lasse Boesen, der fylder 40 år onsdag 18. september.

I barndommen løb han rundt på halgulvet i klubben, hvor karrieren også sluttede bag skrivebordet som sportschef i 2018. Tiden som sportschef var turbulent. Manglende løn til spillerne og organisatoriske vanskeligheder skabte virak omkring KIF. Samarbejdet mellem klubben og Boesen ophørte for lidt over et år siden. Det var en svær, men lærerig tid for ham.

- Jeg synes, det værste var medieræset omkring det, men det har jeg været vant til i mange år. Min ærlighed med at sige tingene, som de er, kan ramme som en boomerang, fortæller Lasse Boesen.

- Jeg ved, at jeg har sagt det, der passer, og jeg kan se alle mennesker i øjnene. Jeg sover sgu også fint om natten, fortsætter han.

Kolding har altid været i familien. Lasse Boesens far, Jens Boesen, takkede af for lidt over et år siden efter mere end tre årtier i klubben enten som formand, direktør eller bestyrelsesmedlem.

Lasse Boesen bor stadig i Kolding med sin kone og to børn. Han er ikke involveret i klubben mere. Kun som tilskuer til hjemmekampene.

- Jeg har løbet her altid, og min far har været meget involveret i Kolding og været en inspirationskilde. Jeg kender alle, og alle kender mig. Nu spiller mine børn håndbold i klubben, og det glæder mig, siger Lasse Boesen.

Han er nu assisterende landstræner for Bilal Suman i Bosnien, som netop har kvalificeret sig til EM.

- Bilal er en god ven, som havde lidt udfordringer med at få hænder nok, og så havde jeg en chance for at få hænderne i noget håndbold igen. Jeg synes, det sjoveste er det, der foregår inde på banen, fortæller Lasse Boesen.

Han har en drøm om at være cheftræner, men hvor og hvornår ved han ikke.

Den aktive karriere tæller foruden Kolding ophold i Spanien og Bundesligaen samt flere triumfer med landsholdet. Dermed har den tidligere landsholdsback med det hårde skud oplevet det, han drømte om som barn.

Debuten på landsholdet kom i 2003, og den rød-hvide trøje blev pensioneret i 2012. Klubkarrieren startede i Kolding og sluttede i samme klub i 2015.

Foruden at være assistenttræner i Bosnien er Lasse Boesen involveret i flere virksomheder samt en velgørenhedsfond.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce