Annonce
AGF

Håvard Flo bliver 50 år: - Jeg kommer snart og besøger Aarhus igen

Håvard Flo (i midten) fylder 50 år lørdag. Her ses han med Thomas Thorninger og Nocko Jokovic fra 1996. Arkivfoto: Scanpix
En ukendt Håvard Flo kom til Aarhus ved en tilfældighed i 1994. To år senere blev han solgt til Bundesligaen. Lørdag fylder nordmanden 50 år og lover snart at kigge forbi Aarhus igen.

FODBOLD: Det var Jan Halvor Halvorsen, der satte AGF i kontakt med Håvard Flo.

Den tidligere AGF-kæmpe fortalte manager Jan Bartram, at han havde en angriber oppe i Sogndal, som kunne lukke det hul, AGF havde i angrebet fra bundplaceringen i Superligaen.

- Jeg spillede sammen med min fætter Tore André Flo i Sogndal. Han skiftede til Tromsø og senere til Chelsea mens jeg tog til AGF, husker Flo.

Han fylder 50 år lørdag og er i dag sportschef i netop Sogndal.

Selvom det snart er 25 år siden, han forlod AGF, fylder klubben stadig meget for ham.

- Jeg havde en fantastisk tid i AGF. Det betyder meget for mig.

- Det var de præstationer, vi sammen skabte på holdet, der gjorde det specielt. Og jeg tror det er derfor, mange tænker tilbage på det som en god tid.

AGF solgte Flo til Werder Bremen i 1996 - det var et tilbud hverken han eller AGF kunne sige nej til.

- Jeg ville meget, meget gerne have været længere i AGF. Men jeg fik en mulighed for at komme til Werder Bremen, en af de større klubber i Tyskland.

Han har siden været i Aarhus et par gange, og lover snart at komme igen.

- Bent Wachmann har nogle gange inviteret mig til Aarhus, og jeg håber at komme på besøg igen når alt det her corona er overstået, siger Håvard Flo, der ligesom store dele af verden er fanget i hjemmet i disse tider.

Annonce
Det tog Håvard Flo fire minutter at score sit første mål for AGF. Det var i en kamp mod OB i 1994. Han scorede i alt to i 5-0-sejren. Arkivfoto: Ole Nielsen

Fortællingen om Flo

Avisen har lavet en større fortælling om Håvards Flos to år i AGF. Fra den dramatiske exit til begyndelsen, der var alt andet end storslået - altså lige indtil Flo kom på banen.

Artiklen kan læses her (plusartikel).

Her følger et uddrag fra artiklen:

Den halvtidsprofessionelle Håvard Flo, der arbejdede som hotelportier ved siden af fodbolden, blev lejet af AGF for de sidste seks kampe i 1994 – en halvsæson hvor de to dårligst placerede rykkede ned i et kvalifikationsspil mens de bedste otte i foråret afgjorde medaljerækkefølgen.

Men det var bestemt ikke nogen kendt mand, AGF præsenterede for århusianerne. I Århus Stiftstidende blev han i første omgang omtalt som Howard Flo. Dagen efter som Harvard Flo. På tredjedagen sad den der; Håvard.

Og da Håvard Flo om søndagen, fire dage efter sin ankomst, scorede efter fire minutter mod OB – og igen efter 42 minutter – i 5-0-sejren, havde navnet indprentet sig i AGF-fansenes hjerter.

Og så kunne AGF-ledelsen ellers juble med det ene øje og græde med det andet. De havde ikke sikret en købsoption på Flo i forbindelse med lejeaftalen.

Efter OB-kampen – miraklet på Århus Stadion, der blev spillet blot en måned inden OBs mere berømte mirakel på Bernabeu i Madrid – kravlede AGF op over stregen i Superligaen. Og på trods af sviende nederlag i årets sidste to kampe på 1-4 og 0-5, var tre sejre og en uafgjort inden da med Flo på holdet nok til, at AGF kom med i den sjove Superligahalvdel i foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Danmark

Lyt med: Suzanne føler afmagt efter George Floyds død - Jeg er blevet spyttet efter på gaden

Annonce