Annonce
Aarhus

Hæder til Det Kgl. Bibliotek: Danmarks bedste renoveringsprojekt findes i Aarhus

"Et fremragende renoveringsprojekt. Sådan lyder de rosende ord fra nomineringsudvalget, der har kåret Det Kongelige Bibliotek, tidligere Statsbiblioteket, til vinder af Renover prisen 2020. Foto: Flemming Krogh
Det Kongelige Bibliotek, det tidligere Statsbiblioteket, kan nu kalde sig danmarksmester i bygningsrenovering. Det stod klart efter en prisuddeling tirsdag aften.

AARHUS: 162 renoveringsprojekter fra hele Danmark var i år indstillet til Renover prisen 2020. Siden blev feltet skåret ned til seks projekter, og tirsdag aften klokken 20.30 blev spændingen udløst og vinderen fundet.

Det Kongelige Bibliotek i Aarhus, tidligere kendt som Statsbiblioteket ved Aarhus Universitet, kan nu bryste sig af at have lagt hus til Danmarks bedste renovering, der har transformeret bygningen fra et klassisk bibliotek til et moderne og bæredygtigt samlingspunkt, som i dag tiltrækker 30 procent flere besøgende end tidligere.

- Det er et fremragende renoveringsprojekt, hvor man med renoveringen har skabt et oplevelsesrigt rum med en inviterende stemning, samtidigt med at de eksisterende kvaliteter er respekteret. Man fornemmer klart, at det er et socialt mødested, hvor man udveksler holdninger og møder nye bekendte, lyder det fra Gøsta Knudsen, formand for nomineringsudvalget og tidligere stadsarkitekt i Aarhus.


Man fornemmer klart, at det er et socialt mødested, hvor man udveksler holdninger og møder nye bekendte.

Gøsta Knudsen, formand for nomineringsudvalget


Et valgkollegie bestående af 70 udpegede repræsentanter fra branchen havde besluttet, hvilket projekt der skulle løbe med titlen som Danmarks bedste renovering 2020.

Grundet corona blev der ikke holdt én stor prisfest, men hvert af de seks nominerede projekter holdt deres eget arrangement, som blev transmitteret digitalt. Undervejs blev vinderen overrasket af en repræsentant fra Renover prisen med den gode nyhed.

Det var ottende gang, at Realdania og GI uddelte Renover prisen. Vinderen modtager, udover æren, en check på 100.000 kroner.

Renoveringen af Det Kongelige Bibliotek i Aarhus har ikke ændret på bygningens ikoniske ydre, men den nye bibliotekshave indenfor har givet nyt liv til den gamle bygning. Renoveringen har også sat et socialt aftryk. Biblioteket er blevet et samlingspunkt på campus med 30 procent flere besøgende. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce