Annonce
Aarhus

Hæder til restaurant med holdninger: Moment på Djursland træder ind i den fine Michelin-familie

Rikke og Morten Storm Overgaard har på få år fået succes med Restaurant Moment ved Felballe på Djursland. Nu modtager de en særlig udmærkelse. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Restaurant Moment ved Feldballe nær Rønde får udmærkelsen "Bib Gourmand" ved Michelin-fest i Aarhus.

FELDBALLE: Restaurant Moment nær Rønde på Djursland er blevet del af det fine selskab i Michelin-guiden.

Mandag aften er restauranten i Feldballe indlemmet i den nordiske Michelin-guide med udnævnelsen "Bib Gourmand".

Michelin-guiden har offentliggjort hæderen til Restaurant Moment på Twitter.

Bib Gourmand gives til spisesteder med god mad til rimelige priser, og udmærkelsen er mere folkelig end de velkendte Michelin-stjerner.

Michelin oplyser, at Restaurant Moment får Bib Gourmand fra de smagsmættede retter baseret på grøntsager og planter.

Samtidig bemærker Michelin-inspektøren, at restauranten har fokus på økologi og bæredygtighed.

Desuden bruger køkkenet i Moment lokale råvarer - blandt andet fra restaurantens egen have.

Annonce

Det handler om etik. Vi forsøger at få etik til at være omdrejningspunktet i vores beslutninger både i forhold til naturen, dyr og mennesker, og det afspejles i hele vores tilgang til bygning, indretning, daglige rutiner og hvad der serveres i restauranten.

Rikke Storm Overgaard, Restaurant Moment
Arkivfoto: Michael Svenningsen

Klare holdninger

Restaurant Moment i udkanten af Friland ved Feldballe drives af Rikke og Morten Storm Overgaard.

Restauranten hviler på klare holdninger.

- Det handler om etik. Vi forsøger at få etik til at være omdrejningspunktet i vores beslutninger både i forhold til naturen, dyr og mennesker, og det afspejles i hele vores tilgang til bygning, indretning, daglige rutiner og hvad der serveres i restauranten. Restauranten er vegetarisk, fordi det hurtigt stod os klart, at Vestens store kødindtag er stærkt klimabelastende. I lyset af verdens stigende kødforbrug tænkte vi, at det er en vigtig opgave at vise uopdagede potentialer i grøntsagerne. Derfor er vegetarisme ikke et absolut dogme for os, men det bedste, vi kan gøre ud fra, hvor verden er lige nu, forklarede Rikke Storm Overgaard for nylig i Århus Stiftstidende.

Rikke og Morten Storm Overgaard vil vise, at man kan omsætte alle deres tanker til gourmet og velsmag i en restaurant.

Arkivfoto: Michael Svenningsen

Glad turistchef

Århus Stiftstidende nåede lige at fange turistdirektør i Aarhus, Peer H. Kristensen, ved mandagens uddeling i Musikhuset, og han var synligt begejstret over den flotte anerkendelse af Moment på Djursland, som Stiften kunne afsløre for ham.

- Er det rigtigt? Det er jeg simpelthen bare så glad for, fordi det viser, at hele lokalområdet kan blive løftet af Michelin-Guiden. Og fordi Moment er super klasse og har et fremragende produkt, udbrød han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce