Annonce
Aarhus

Hæder til restaurant med holdninger: Moment på Djursland træder ind i den fine Michelin-familie

Rikke og Morten Storm Overgaard har på få år fået succes med Restaurant Moment ved Felballe på Djursland. Nu modtager de en særlig udmærkelse. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Restaurant Moment ved Feldballe nær Rønde får udmærkelsen "Bib Gourmand" ved Michelin-fest i Aarhus.

FELDBALLE: Restaurant Moment nær Rønde på Djursland er blevet del af det fine selskab i Michelin-guiden.

Mandag aften er restauranten i Feldballe indlemmet i den nordiske Michelin-guide med udnævnelsen "Bib Gourmand".

Michelin-guiden har offentliggjort hæderen til Restaurant Moment på Twitter.

Bib Gourmand gives til spisesteder med god mad til rimelige priser, og udmærkelsen er mere folkelig end de velkendte Michelin-stjerner.

Michelin oplyser, at Restaurant Moment får Bib Gourmand fra de smagsmættede retter baseret på grøntsager og planter.

Samtidig bemærker Michelin-inspektøren, at restauranten har fokus på økologi og bæredygtighed.

Desuden bruger køkkenet i Moment lokale råvarer - blandt andet fra restaurantens egen have.

Annonce

Det handler om etik. Vi forsøger at få etik til at være omdrejningspunktet i vores beslutninger både i forhold til naturen, dyr og mennesker, og det afspejles i hele vores tilgang til bygning, indretning, daglige rutiner og hvad der serveres i restauranten.

Rikke Storm Overgaard, Restaurant Moment
Arkivfoto: Michael Svenningsen

Klare holdninger

Restaurant Moment i udkanten af Friland ved Feldballe drives af Rikke og Morten Storm Overgaard.

Restauranten hviler på klare holdninger.

- Det handler om etik. Vi forsøger at få etik til at være omdrejningspunktet i vores beslutninger både i forhold til naturen, dyr og mennesker, og det afspejles i hele vores tilgang til bygning, indretning, daglige rutiner og hvad der serveres i restauranten. Restauranten er vegetarisk, fordi det hurtigt stod os klart, at Vestens store kødindtag er stærkt klimabelastende. I lyset af verdens stigende kødforbrug tænkte vi, at det er en vigtig opgave at vise uopdagede potentialer i grøntsagerne. Derfor er vegetarisme ikke et absolut dogme for os, men det bedste, vi kan gøre ud fra, hvor verden er lige nu, forklarede Rikke Storm Overgaard for nylig i Århus Stiftstidende.

Rikke og Morten Storm Overgaard vil vise, at man kan omsætte alle deres tanker til gourmet og velsmag i en restaurant.

Arkivfoto: Michael Svenningsen

Glad turistchef

Århus Stiftstidende nåede lige at fange turistdirektør i Aarhus, Peer H. Kristensen, ved mandagens uddeling i Musikhuset, og han var synligt begejstret over den flotte anerkendelse af Moment på Djursland, som Stiften kunne afsløre for ham.

- Er det rigtigt? Det er jeg simpelthen bare så glad for, fordi det viser, at hele lokalområdet kan blive løftet af Michelin-Guiden. Og fordi Moment er super klasse og har et fremragende produkt, udbrød han.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce