Annonce
Navne

Hæder til ung Aarhus-skuespiller

Skuespiller Fanny Louise Bernth havde sin teaterdebut som Karla i Karlas Kabale på Aarhus Teater. Nu modtager hun Lauritzen Fondens Believe in You-pris. Pressefoto

Skuespiller Fanny Louise Bernth kan føje endnu en pris til sin samling, når hun 10. september modtager Lauritzen Fondens Believe in You-pris.

AARHUS: I juni modtog Fanny Louise Bernth en Reumert Talentpris for sin optræden i "VHS vs. Betamax", som havde premiere på Svalegangen i januar i år.

Nu modtager Aarhus-skuespilleren Lauritzen Fondens Believe in You-pris, når fonden uddeler priser inden for skuespil, film og TV søndag 10. september på Folketeatret i København. Foruden Fanny Louise Bernth modtager også Patrick Baurichter en Believe in You-pris. Prisen gives til to unge talenter, der har gjort sig flot bemærket i løbet af året eller som har markeret sig som talenter med potentiale fremadrettet. Udover hæderen modtager de også 20.000 kroner.

Skuespiller Fanny Louise Bernth er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus i 2016. Allerede inden hun kom ind på skuespillerskolen, havde hun prøvet kræfter med skuespilleriet. Som 10-årig var Fanny Louise Bernth nemlig med i børnefilmen "Falkehjerte". Rollen som Karla i familieforestillingen "Karlas Kabale", der byggede på Renée Toft Simonsens populære børnebøger, var hendes teaterdebut på Aarhus Teater.

Under sin elevtid medvirkede Fanny Louise Bernth også i "Inga og Lutz" på Teatret Svalegangen. I 2017 medvirkede hun i forestillingen "VHS vs. Betamax" samme sted.

Lige nu er hun aktuel i Christian Tafdrups film "En frygtelig kvinde" og i Ole Bornedahls "John" i 2017. Fanny Louise Bernth vil inden længe kunne ses i DR's næste store dramasatsning "Herrens Veje".

I motivationen skriver priskomitéen: "Fanny har malet, tegnet, sunget, men skuespillet blev ved med at trænge sig på. At komme gennem sin blufærdighed og finde frem til det, der kan mærkes og føles. For Fanny er det vigtigt ikke at blive sat i bås - men at prøve alt muligt af - og det er lykkedes temmelig godt! .... hun er simpelthen bare et af de største talenter, vi har i disse år.

Annonce
Fanny Louise Bernth modtog tidligere på året en Reumert Talentpris for sin rolle i Teatret Svalegangens "VHS vs. Betamax". Foto: Morten Fauerby/Montgomery
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Drenge bliver ladt i stikken

Hverken stat eller region vil tage ansvaret og give hpv-vaccine til alle drengebørn, der er fyldt 12 år senest 1. juli 2019. De bliver ladt i stikken, og de får ikke den samme mulighed for vaccine som alle andre drenge og piger. I forbindelse med årets budget i Favrskov Kommune fremsatte Venstre derfor et forslag om at tilbyde hpv-vaccine til netop den gruppe drenge. Det ærgrer mig, at flertallet i byrådet ikke vil tage ansvaret og tilbyde denne lille gruppe af drenge de samme muligheder for vaccine som alle andre. En vaccine, der forebygger den smitsomme hpv-virus, der er årsag til flere kræftformer hos både mænd og kvinder. Argumenterne og årsagen til, at forslaget ikke er med, er åbenlys kassetænkning, hvor man fokuserer på, hvem der skal betale, i stedet for, hvad der er bedst for borgerne. Jeg er sikker på, at de familier, der vil tage imod dette tilbud, ikke bekymrer sig om, om det er stat, region eller kommune, der betaler. De vil prise sig lykkelige for at få tilbuddet om vaccinen. Det er for mig helt uforståeligt, at forslaget ikke har fundet vej og er med i budgettet. Forebyggelse er altid bedre end helbredelse. Hvis forslaget ikke kommer med i det endelige budget efter høringsfasen, kommer det til at gå ud over en lille specifik gruppe af drenge. De kommer til at få højere risiko for at få den mest udbredte seksuelt overførte infektion. De udgør derfor en ekstra risiko for at give infektionen videre og efterfølgende udvikle hpv-relateret kræft og kønsvorter. Byrådet i Favrskov har alle muligheder for at sikre disse drenge samme sundhed og velfærd som alle andre. For mig er det lokalpolitik i den fineste form, at vi selv bestemmer lokalt, hvad der er sundhed og velfærd for vores borgere i Favrskov. Når hverken stat eller region vil tage ansvaret, så kan byrådet godt gøre det. Ved at lade denne lille gruppe af drenge i stikken er sundhed ikke for alle, men det afhænger af alder og økonomi. Det er ikke rimeligt. Jeg har fået flere reaktioner på Venstres forslag, og det, der står klarest i min hukommelse, er en mor, jeg har talt med. Hun har to drenge på hver sin side af skæringsdatoen 1. juli 2019. Hun kan sende sin ene dreng til en betalt vaccination og vide, at han er vaccineret mod kønsvorter og visse former for hpv-relaterede kræftformer senere i livet. Den anden dreng må hun lade blive hjemme. Hun har desværre ikke økonomi til at betale for vaccinationen til ham. Et forfærdeligt dilemma for en mor, der vil det bedste for sine børn. Det er en helt unik mulighed for byrådet i Favrskov for at vise ansvar og være forgangskommune og sikre alle drengene i Favrskov denne forebyggende vaccine, så der ikke er nogen, der senere i livet skal rammes af specifikke kræftformer. De ressourcestærke familier skal nok få deres børn vaccineret. Det er en skævvridning, hvis ikke vi kan hjælpe dem med færrest ressourcer. Sundhed skal være for alle, uanset køn, alder og økonomi. Forebyggelse er bedre end helbredelse.

Annonce