Annonce
Kultur

Smukfest-hæderspris går til Sebastian: Han minder os om, at vi vitterligt ikke er alene

Sangeren, komponisten og sangskriveren Sebastian blev anerkendt for årtiers virke, da han lørdag eftermiddag modtog Polka Verner Legatet på Smukfest. Hædersprisen blev etableret af makkerparret Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt i 2002 og er siden blevet en fast festival-tradition. Foto: Axel Schütt
Traditionen tro uddelte makkerparret Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt årets Polka Verner Legat på Smukfest. Prismodtageren blev i år den folkekære sanger Sebastian.

FESTIVAL: Klokkerne ringer for de færreste, hvis man nævner navnet Knud Torben Grabow Christensen. Siger man derimod Sebastian, er det en helt anden sag.

Den 69-årige sanger, sangskriver og komponist har siden sin karrieres start i de tidlige 1970'ere givet langt over 1000 koncerter, solgt flere end to millioner plader og skrevet utallige hits, blandt andet til musicals, som har solgt flere end tre millioner billetter.

Alt dette blev Sebastian anerkendt for, da han lørdag eftermiddag modtog Polka Verner Legatet, der er blevet en fast institution på Smukfest. En hæderspris etableret af makkerparret Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt i 2002, der i år også kunne løfte sløret for årets prismodtager.

- Han har givet masser af koncerter landet over, hvor vi, der lytter hver gang, kan glæde os over en kunstner, der stadig og altid har noget på hjerte, og som få forstår kunsten at udtrykke både store følelser og skarpe holdninger i sangens moment, sagde Kirsten Lehfeldt.

- Der er mange grunde til at give ham priser for sit virke, men i dag får han nu mest af alt Polka Verner Legatet for med sine sange at minde os om, at vi vitterligt ikke er alene. Der er et fællesskab derude, hvor der altid findes mindst én, der har det lige som os, sagde Søs Egelind.

Prismodtageren selv kom beskedent trissende op til de to prisuddelere for at modtage hæderen - et legat på 190.600 kroner, der var kommet ind via en auktion på Lauritz.com over billetter og boformer, samt andre donationer.

- Tusind tak til Skanderborg Festival, den smukkeste af dem alle. Tak, fordi jeg har måttet spille her en del gange. Jeg husker fantastiske publikummer og sol i øjnene, fordi jeg altid kom til at spille om eftermiddagen. Det har altid været en stor fornøjelse. Og hold kæft, hvor er det fedt det arbejde, I laver, og alle de frivillige, der gør alt det her muligt. Jeg kan kun være meget taknemmelig, lød det ydmygt fra Sebastian.

Han giver søndag på Smukfest sin eneste koncert i år.

Annonce
Sebastian har gennem årene solgt mere end 2 millioner plader. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fiskerihavnen er til liv og fiskeri – ikke langtidsparkering

Det er ikke noget mere trist, end når vi mister nogle af de unikke miljøer, vi har i byen. Kommunen har ændret reglerne for parkering på havnen, så området kan slippe for bilister, der kommer og stiller bilen i otte timer. Og det er en god idé. Fiskerihavnen skal ikke være til opmagasinering af transportmidler, men et sted, hvor der kan skabes liv og drives forretning til glæde for alle århusianere. Men når de to konkurrerende fiskehandlere på Fiskerivej i samme ombæring står sammen og råber op om, at de nye regler er skadelige for deres forretning, blandt andet fordi man samtidigt fjerner flere af pareringpladser på Fiskerivej for at give plads til cyklister, så er det også en vigtig pointe. Hvis der ikke længere kan være havnerelateret virksomhed på havnen, så er iveren efter at vækste og gøre byen til en cykelby kommet for vidt. P. Clausens Fiskehandel og Havnens Fiskehus er institutioner i Aarhus, og man flytter ikke bare virksomheder, der larmer og lugter til et andet sted i byen. De skal ligge på havnen, og derfor er det glædeligt, at blandt andre Venstres Hans Skou er gået ind i sagen for at sikre, at der fortsat kan drives forretning på Fiskerihavnen. Siden er der gået politisk forvirring og en slags mudderkastning i den mellem de to rådmænd, (for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V) og for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R)), som ikke kan blive enige om, hvem der har ansvaret for, at de nye regler i første omgang gik igennem. Det er heller ikke det væsentligste. Det er i stedet, at der bliver lavet en ændring, så man både slipper for pendlerne samtidigt med, at man gør stedet attraktivt for fiskehandlernes kunder, for Havnens Varmestue og for de to restauranter på Fiskerivej. Forleden var det netop Venstres Hans Skou og Bümyamin Simsek, der sikrede, at en populær vinhandler på Kystpromenaden kunne blive, selvom planerne var, at deres bygning skulle rives ned og erstattes af noget nyt. På den måde sikrede de et sted, der giver havnen liv. Lad os håbe, de gør det samme med parkeringsituationen på Fiskerivej.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Annonce