Annonce
Navne

Hæderspris til Aarhus-murer: Hun kæmper for plads til forskellighed i byggebranchen

Murer Mette Schak Dahlmann og elektrikerelev Anna Kobbeltvedt er vindere af Arkils Hæderspris 2020. Fra venstre: Murer hos LME A/S Mette Schak Dahlmann, medlem af Folketinget for Venstre og medlem af priskomitéen for Arkils Hæderspris Karen Ellemann, administrerende direktør i Arkil Holding A/S Jesper Arkil og elektrikerelev EUC Nordvestsjælland Anna Kobbeltvedt. PR-foto

HÆDER: To kvindelige håndværkere, den ene fra Aarhus-området, har vundet Arkils Hæderspris 2020, som pga. corona blev uddelt tirsdag med næsten et års forsinkelse.

Prisen består af to priser, nemlig Indsatsprisen, der går til murer Mette Schak Dahlmann fra LME A/S (Løgten Murer og Entreprenør), og Elevprisen, der går til elektrikerlærling Anna Kobbeltvedt, Nordsjælland.

Indsatsprisen går til personer eller organisationer, som har gjort en særlig indsats for at tiltrække kvinder til byggebranchen, og Mette Shack Dahlmann modtager derfor prisen som en anerkendelse af det store arbejde, hun har gjort for at skabe bedre plads til forskellighed i branchen.

Annonce

- Du har i den grad bidt dig fast i bordkanten og er blevet ved. Du har ikke blot råbt op om problemer, du er også kommet med løsninger, og et helt konkret resultat af din indsats er ny lovgivning, der sikrer private badeforhold i skurvogne – til gavn for alle på byggepladserne.

Sådan lød motivationen fra Karen Ellemann, der som medlem af priskomitéen for Arkils Hæderspris stod for overrækkelsen af priserne.

Større diversitet giver flere fordele

Med hæderen følger 25.000 kroner, som Mette Schak Dahlmann vil bruge til at fortsætte sit arbejde for mere diversitet i byggebranchen:

- Det betyder helt utroligt meget, både at blive anerkendt for sin indsats og at få nogle midler til at fortsætte den. Jeg kan jo ikke lade være. Jeg er sådan en, der inviterer mig selv til festen, og nu kan pengene fylde nogle af de huller, jeg har, når jeg tager fri for at arbejde for det her, sagde hun.


Det handler ikke kun om ligestilling, som i sig selv er vigtigt, men også om at sikre os adgang til en større del af talentmassen. Vi mangler folk, og så nytter det ikke noget kun at fiske i den ene halvdel af dammen.

Jesper Arkil, adm. dir. i Arkil Holding A/S


- At sikre mere diversitet i branchen, herunder især at rette op på den meget skæve kønsfordeling, er en væsentlig dagsorden for hele branchen. Det handler ikke kun om ligestilling, som i sig selv er vigtigt, men også om at sikre os adgang til en større del af talentmassen. Vi mangler folk, og så nytter det ikke noget kun at fiske i den ene halvdel af dammen, lød det ved overrækkelsen fra Jesper Arkil, administrerende direktør i Arkil Holding A/S, der står bag Arkils Hæderspris.

Arkils Hæderspris

  • Arkils Hæderspris blev indstiftet i foråret 2019 af entreprenørkoncernen Arkil med det formål at skabe fokus på kvinder i bygge- og anlægsbranchen – og ikke mindst på den opgave, branchen har i forhold til at få højnet andelen af kvinder i faget.
  • Arkils Hæderspris består reelt af to priser, Elevprisen og Indsatsprisen, som begge har til formål at hædre personer, som gør en særlig indsats for at tiltrække kvinder til bygge- og anlægsbranchen.
  • Begge priser uddeles en gang årligt. Med begge priser følger, ud over hæderen, 25.000 kroner.
Annonce
AGF For abonnenter

En mandag aften på kunstgræs i Silkeborg: Måske er det i virkeligheden en af sæsonens sværeste opgaver for AGF?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Byudvikling For abonnenter

Den store udfordring: Aarhus Ø må nøjes med busser, mens politikere drømmer videre om en førerløs fremtid

Sport

Chris Anker Sørensen var en stor cykelrytter og et endnu større menneske

Østjylland

Nu kommer der flere busser mellem Aarhus og Randers: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Sport

Barndomsby i sorg over Chris Ankers død

Byudvikling For abonnenter

Håndværkere boede ulovligt på industrigrund: Kommunen blev advaret - men førte ikke tilsyn

Navne

Århusianer kåret til årets madsjæl: Hans måltider har styrket ensomme unge

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Store drømme for Pier 3 på Aarhus Havn: Det sidste ubebyggede område mellem by og bugt skal tilhøre os alle

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Alarm 112

Falske penge i Østjylland: Politiet bringer en advarsel

Annonce