Annonce
Navne

Hæderspris til Aarhus-murer: Hun kæmper for plads til forskellighed i byggebranchen

Murer Mette Schak Dahlmann og elektrikerelev Anna Kobbeltvedt er vindere af Arkils Hæderspris 2020. Fra venstre: Murer hos LME A/S Mette Schak Dahlmann, medlem af Folketinget for Venstre og medlem af priskomitéen for Arkils Hæderspris Karen Ellemann, administrerende direktør i Arkil Holding A/S Jesper Arkil og elektrikerelev EUC Nordvestsjælland Anna Kobbeltvedt. PR-foto

HÆDER: To kvindelige håndværkere, den ene fra Aarhus-området, har vundet Arkils Hæderspris 2020, som pga. corona blev uddelt tirsdag med næsten et års forsinkelse.

Prisen består af to priser, nemlig Indsatsprisen, der går til murer Mette Schak Dahlmann fra LME A/S (Løgten Murer og Entreprenør), og Elevprisen, der går til elektrikerlærling Anna Kobbeltvedt, Nordsjælland.

Indsatsprisen går til personer eller organisationer, som har gjort en særlig indsats for at tiltrække kvinder til byggebranchen, og Mette Shack Dahlmann modtager derfor prisen som en anerkendelse af det store arbejde, hun har gjort for at skabe bedre plads til forskellighed i branchen.

Annonce

- Du har i den grad bidt dig fast i bordkanten og er blevet ved. Du har ikke blot råbt op om problemer, du er også kommet med løsninger, og et helt konkret resultat af din indsats er ny lovgivning, der sikrer private badeforhold i skurvogne – til gavn for alle på byggepladserne.

Sådan lød motivationen fra Karen Ellemann, der som medlem af priskomitéen for Arkils Hæderspris stod for overrækkelsen af priserne.

Større diversitet giver flere fordele

Med hæderen følger 25.000 kroner, som Mette Schak Dahlmann vil bruge til at fortsætte sit arbejde for mere diversitet i byggebranchen:

- Det betyder helt utroligt meget, både at blive anerkendt for sin indsats og at få nogle midler til at fortsætte den. Jeg kan jo ikke lade være. Jeg er sådan en, der inviterer mig selv til festen, og nu kan pengene fylde nogle af de huller, jeg har, når jeg tager fri for at arbejde for det her, sagde hun.


Det handler ikke kun om ligestilling, som i sig selv er vigtigt, men også om at sikre os adgang til en større del af talentmassen. Vi mangler folk, og så nytter det ikke noget kun at fiske i den ene halvdel af dammen.

Jesper Arkil, adm. dir. i Arkil Holding A/S


- At sikre mere diversitet i branchen, herunder især at rette op på den meget skæve kønsfordeling, er en væsentlig dagsorden for hele branchen. Det handler ikke kun om ligestilling, som i sig selv er vigtigt, men også om at sikre os adgang til en større del af talentmassen. Vi mangler folk, og så nytter det ikke noget kun at fiske i den ene halvdel af dammen, lød det ved overrækkelsen fra Jesper Arkil, administrerende direktør i Arkil Holding A/S, der står bag Arkils Hæderspris.

Arkils Hæderspris

  • Arkils Hæderspris blev indstiftet i foråret 2019 af entreprenørkoncernen Arkil med det formål at skabe fokus på kvinder i bygge- og anlægsbranchen – og ikke mindst på den opgave, branchen har i forhold til at få højnet andelen af kvinder i faget.
  • Arkils Hæderspris består reelt af to priser, Elevprisen og Indsatsprisen, som begge har til formål at hædre personer, som gør en særlig indsats for at tiltrække kvinder til bygge- og anlægsbranchen.
  • Begge priser uddeles en gang årligt. Med begge priser følger, ud over hæderen, 25.000 kroner.
Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Århusiansk byrådskandidat fylder 50

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce