Annonce
Kultur

Hædret for iørefaldende og succesrige sange: Århusiansk band vandt musikpris

Aarhus-bandet Michael Learns To Rock blev søndag tildelt den kommercielle musikskaberpris af DPA. Foto: DPA
Annonce

AARHUS: Det århusianske popband Michael Learns To Rock blev søndag aften hyldet for sin evne til at skrive iørefaldende og succesrige sange.

Det var DPA - foreningen for professionelle sangskrivere og producere, der søndag aften overrakte prisen ved en livestream.

Her blev bandet tildelt den kommercielle musikskaberpris og 30.000 kroner i præmie.

- Igennem en årrække har vi i DPA uddelt den Kommercielle Musikskaberpris, fordi vi havde en fornemmelse af, at dem, der virkelig får succes på de store markeder, ikke altid får den anerkendelse af kolleger og presse, som de fortjener. Vi har blandt andet givet prisen til Aqua og Rasmus Seebach. Ja, de er blevet anerkendt af det publikum, som elsker deres musik. De har høstet priser, fordi de har være uomgængelige. Men de er også blevet forbundet med noget folkeligt og noget med at sælge ud. Men man kan ikke tale til et stort publikum, hvis man ikke har hjertet med, hvis man ikke rammer hjertet hos publikum. Det kræver en kompromisløshed og integritet, en tillid til, hvad det er man vil – som helt grundlæggende er det modsatte af at sælge ud. Men tværtimod holde fast og tro på det man gør, sagde DPAs formand Niels Mosumgaard i sin tale til Michael Learns To Rock.

Aarhus-bandet er det bedst sælgende danske band i Asien og har solgt over 11 millioner plader i deres karriere.

Annonce

Mere hæder til Aarhus

Der var også anerkendelse til en anden lokalmusiker ved overrækkelsen.

Kristina Holgersen fik et anerkendelseslegat.

Kristina Holgersen fik et anerkendelseslegat ved DPAs prisshow. Foto: DPA

- Kristina Holgersen har en enestående evne til at skabe netværk omkring sig, og kender gennem sit virke i mange sammenhænge stort set alle – kan man vel godt sige. Hun har i fire år sat en retning i Statens Kunstfonds Musikudvalg, hvor hun på en afbalanceret måde har fået gjort opmærksom på det folkelige og det populære og den geografiske spredning og musikkens forankring også i det lokale, fortalte formand Niels Mosumgaard, da han overrakte prisen til sangskriver, underviser og sangerinde Kristina Holgersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce