Annonce
Navne

Hædret: Unge gymnasietalenter er klar til at indtage verden

Rikke Roager Sørensen, Sofie Larsen Øland og Victoria Enggaard Trojel, alle fra Aarhus Statsgymnasium, var blandt de 196 unge, der blev hædret for deres talent.

Normalt er det sådan, når skoledagen er slut, at gymnasieeleverne rundt om i hele Danmark gør sig klar til at holde fri. Lyset slukkes i lokalerne, lærerne pakker sammen, og der bliver stille på gangene. Men for en lille gruppe gymnasieelever er det blot tid til en sceneskift. På alle gymnasier er der en flok elever, som i stedet på tværs af hele Region Midtjylland mødes på Akademiet for Talentfulde Unge (ATU). Her samles de om at udfordre hinanden og udforske verden sammen med nogle af landets bedste undervisere.

Gennem hele deres gymnasietid mødes de på ATU og modtager særlig tilrettelagt undervisning på danske og nogle gange også udenlandske uddannelsesinstitutioner. ATU Midt optager hvert år mellem 200 og 250 elever fra den nye gymnasieårgang og torsdag 11. januar fik de 196 talenter fra årgang 2015, som har gennemført hele forløbet, diplom for deres indsats. Rektor ved Aarhus Universitet Brian Bech Nielsen og næstformand i Region Midtjylland Hanne Roed (RV) overrakte diplomer til hver enkelt og gav alle et ord med på vejen.

Forløbet på ATU Midt tilrettelægges i samarbejde med Aarhus Universitet, Danmarks Journalist- og mediehøjskole, VIA University College, Studenterhus Aarhus, Insights Danmark, Folkeuniversitetet, Ungdommens Naturvidenskabelige Forening og en lang række andre aktører, herunder flere større virksomheder i regionen. For at blive optaget på ATU skal eleverne i første omgang indstilles af rektor på deres gymnasium, hvorefter de selv skal skrive en motiveret ansøgning om, hvorfor de ser sig selv som egnet, og hvad de kan bidrage med. Kun de bedste unge talenter bliver optaget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce