Annonce
112

Hærværk mod fitnesscenter: Masser af ruder smadret med skydevåben eller hammer

Skudhuller eller slag? Østjyllands Politi var søndag stadig ved at undersøge, om der er blevet skudt mod Fitness World i Odder, eller om de mange ruder er blevet smadret ved slag. Foto: Carina Mayner
Endnu uvist, hvordan gerningsmænd natten til søndag ødelagde 30 ruder i Fitness World Odder.

Odder: Ukendte gerningsmænd begik natten til søndag hærværk mod Fitness World Odder, der har til huse i det tidligere Føtex på Banegårdsgade i Odder.

Det skete ved, at gerningsmændene ødelagde ca. 30 store ruder, så de enten gået helt itu eller ved, at de har påført dem huller, der mest af alt minder om skudhuller. Det være sig både i stueetagen og oppe på taget, hvorfra der også er indgang til centret.

- Vi ved endnu ikke, om der er blevet brugt skydevåben, eller om ruderne er blevet smadret med slag. Det vil tekniske undersøgelser vise i de nærmeste dage, fortæller vagtchef Martin Christensen fra Østjyllands Politi.

I de kommende dage vil politiet også gennemgå de videooptagelser, som er samlet ind både fra centrets egen overvågning og fra nogle af de omkringliggende virksomheder.

Annonce
Fitness World holder til i den tidligere Føtex-bygning på Banegårdsgade i Odder. Foto: Carina Mayner

Ejes af Salling Group

Det var et medlem af centret, der klokken 6.30 søndag morgen opdagede det omfattende hærværk og ringede til centerleder Pernille Elkjær. Hun kontaktede straks politiet, som i løbet af formiddagen indsamlede det bevismateriale, som nu skal gennemgås minutiøst.

Pernille Elkjær ved ikke mere end politiet, men hun har en fornemmelse af, at gerningsmændene har bevæget sig rundt på gåben og ikke i bil.

- Nu må vi se. Jeg har fuld tillid til, at politiet nok skal få opklaret den her sag. Betjentene har i hvert fald været meget omhyggelige med at samle bevismateriale, siger centerlederen, der allerede søndag måtte have fat i Skadeservice for at få sikret 18 af de 30 ødelagte ruder. Endvidere er indtjekningssystemet til centret blevet ødelagt.

Den gamle Føtex-bygning ejes stadig af Salling Group, som er Danmarks største detailkoncern.

Hærværket mod bygningen skete ifølge Østjyllands Politi mellem midnat og klokken 6.30. Har man hørt eller set noget mistænkeligt vil politiet gerne høre om det på telefon 114.

Centerleder Pernille Elkjær oppe på førstesalen, hvor der også er blevet smadret ruder. Foto: Carina Mayner
Det ligner i den grad skudhuller, men endnu ved Østjyllands Politi ikke, om ruderne er blevet ødelagt ved skud eller med slag. Foto: Carina Mayner
Ca. 30 af de store ruder i bygningen er blevet ødelagt. Fotoet her er fra tagparkeringen. Foto: Carina Mayner
Pernille Elkjær havde allerede søndag kontakt til Skadeservice, som skulle sikre bygningen. Foto: Carina Mayner
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];