Annonce
Aarhus

Hærværk mod ny gadekunst: Tunnel under Ringgaden overmalet med graffiti

Sådan så væggen under Ringgaden, da Eske Touborgs udsmykning var blevet malet over med graffiti. Privatfoto

Eske Touborgs udsmykning af en tunnel ved Botanisk Have har været overmalet af graffiti. Heldigvis kan værket reddes.

AARHUS: Svømmende sæler, svævende gopler og andre motiver fra havets verden har prydet en cykel- og gangtunnel under Ringgaden ved Botanisk Have i nogle måneder. Det er den lokale street-artist Eske Touborg, der står bag de levende motiver, som forvandlede den mørke tunnel til en illusion af at være under havet.

Desværre har udsmykningen, der er bestilt af Aarhus Kommune, været udsat for graffiti for få dage siden. Ikke bare med enkelte streger - eller 'tags' som det hedder i fagsproget. Havets motiver var nærmest overdækket med nye farver og motiver.

Men det er der heldigvis råd for. Da Eske Touborg var færdig med sit store værk, blev alle væggene dækket med et tyndt lag usynlig film, en hinde som skulle gøre arbejdet nemt, hvis væggene skulle blive overmalet. Og det er derfor muligt for folkene fra firmaet All Remove at at rengøre væggene og få havets motiver frem igen.

Ved først at sprøjte en tynd sæbeopløsning på de uønskede graffitistreger, og derefter at spule med en højtryksrenser med 70 grader varmt vand, dukker Eske Touborgs undervandsmotiver frem igen.

Når afrensningen er færdig, påfører folkene fra All Remove en tynd, usynlig hinde - et kulhydratlag (der primært består af en tynd sukkeropløsning red.)

På den måde er værket rustet til nye 'spraydåse-angreb'.

Annonce
Inden væggene bliver renset, skal der sprøjtes en opløsning af sulfo og citron på de uønskede graffitstreger, så det kan spules væk. Foto: Flemming Krogh
Et par højtryksrensere er et effektivt våben mod graffiti. Det er folk fra firmaet All Remove, der har stor erfaring i at fjerne uønskede graffitistreger. Foto: Flemming Krogh
Dampen fra vandet bidrog til at skabe undervandsstemning i tunnellen. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce