Annonce
Østjylland

Hærværkssag vokser og vokser: Nu er der kommet 58 anmeldelser om skud

Antallet af anmeldelser om skud mod især biler er vokset kraftift siden første anmeldelse natten til lørdag. Fotos: Google Maps og privatfotos
Mens antallet af anmeldelser om skud i Aarhus og Østjylland vokser, er der fortsat ikke fundet nogen rygende pistol.
Annonce

AARHUS/ØSTJYLLAND: Den omfattende sag om hærværk mod især biler i Odder, Skanderborg og den sydlige del af Aarhus Kommune viser sig nu at være langt større end først antaget.

Lørdag i sidste uge kunne Århus Stiftstidende fortælle, at Østjyllands Politi havde fået flere end 20 anmeldelser om skud mod biler. Allerede dagen efter var tallet steget til 29 og havde nu spredt sig til også at omfatte Sydøstjyllands Politi. Siden er antallet af anmeldelser steget og steget og er nu oppe på i alt 58 i de to politikredse. 36 i Østjylland og 22 i Sydøstjylland.

Første henvendelse kom natten til lørdag klokken 01.30, hvor en borger kunne fortælle, at der var blev skudt mod en bil i Odder. Skuddene blev affyret fra en ældre stationcar, hvor i der sad mindst to mænd, lød henvendelse på.

I første omgang var det politiets teori, at alle skud var affyret med luftgevær på en mindre turné, som mændene i bilen havde været på, i området natten til lørdag. Nu viser nye anmeldelser imidlertid noget andet.

- Det tyder nu på, at der både er blevet skudt natten til lørdag og natten til søndag, fortæller vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi Lennart Glerup.

Annonce

Har noget set noget?

Udover 54 skud mod biler er der affyret skud mod to butikker, en privat bolig og et busskur. Alle anmeldelser kommer fra områderne omkring Mårslet, Odder, Solbjerg, Hylke og Gram.

Udover at antallet af anmeldelser er steget, er politiet ikke blevet meget klogere på de mange tilfælde af hærværk.

- Vi har da fået henvendelser, men vi har stadig ikke noget konkret at gå efter. Vi mangler stadig et godt signalement, forklarer vicepolitiinspektøren, der derfor igen opfordrer eventuelle vidner til at henvende sig.

- Vi er stadig interesseret, hvis nogen har noget viden om nogle af episoderne.

De to politikredse formoder, at skuddene er affyret af samme gerningsmand eller gerningsmænd. Derimod er der ifølge Lennart Glerup ikke noget, der tyder på en sammenhæng mellem de 58 skud, og en episode i Lystrup hvor en virksomhed i weekenden fik smadret fem lastbiler, en traktor, en gummiged og en personbil, som alle stod på en lukket plads. Alle var blevet smadret med skud og slag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Politikerne kan ikke fjerne skulptur af testikler ligesom Vanddragen

Annonce