Annonce
Alarm 112

Hæsblæsende politijagt: 18-årig knallertfører gjorde alt for at slippe væk

De to færdselsbetjente måtte hoppe af motorcyklerne og fortsætte jagten til fods. Motorcyklerne kunne ikke klare det våde mudder. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Der udspillede sig et sandt drama omkring den lille by Ødum, da en ung knallertfører forsøgte at slippe væk fra færdselspolitiet.

ØSTJYLLAND: Tirsdag eftermiddag udspillede der sig en vild politijagt omkring Ødum ved Hadsten. En færdselspatrulje blev opmærksom på en knallert, og da betjentene forsøgte at stoppe knallerten, valgte føreren så at stikke af.

Det blev en lang jagt. Både på vejene og i skoven. På motorcyklerne samt løbende i nødsporet på motorvejen. Men til sidst havde den 18-årige knallertfører ikke konditionen til at løbe fra de to betjente.

Sparkede efter politiet

Jagten startede tirsdag klokken 14.20 ved Landevejen i Ødum. To motorcykelbetjente så en ung knallertfører og signalerede, at han skulle stoppe. I stedet gassede manden op og forsøgte at stikke af.

Under jagten nåede knallerten op på over 100 km/t. Den 18-årige kørte desuden over for rødt lys, ignorerede vigepligt og kørte op på en cykelsti.

Den ene af betjentene nåede op på siden af knallerten og forsøgte at få føreren til at stoppe.

Men den 18-årige knallertfører ville ikke se sig slået endnu. Han drejede skarpt mod betjenten og sparkede ud mod politimotorcyklen. Det resulterede dog kun i et bøjet sidespejl.

Annonce

Lige ved og næsten

Jagten forsatte i retning af Hadsten. Her lykkedes det ifølge Østjyllands Politi for færdselsbetjentene at lukke knallertføreren inde mellem de to motorcykler.

Men det lykkedes igen ikke at få knallerten standset. I stedet drejede den 18-årige ud på marken ved siden af og tog jagten væk fra vejen.

De to betjente satte efter på deres motorcykler. De første 500 meter kunne betjente godt følge med, men så blev det for blødt og mudret til deres store motorcykler.

Til sidst valgte betjentene at hoppe af deres motorcykler og fortsætte forfølgelsen til fods. Betjentene gik igennem en eng og en skov, hvor de fik kontakt til en gruppe jægere, som var ude med deres jagthunde. Jægerne hjalp politiet med at pege dem i den rigtige retning.

Annonce

Dårlig kondition

Nu tog jagten en ny drejning. Knallertføreren var nået til et vandløb, hvor han indså, at det var forgæves at komme videre med knallerten.

Det betød dog ikke, at den 18-årige helt ville give op. Han smed knallerten og løb i stedet op ad en stejl skrænt til motorvejen, som lå på toppen.

Her løb de to betjente efter manden, hvor jagten fortsatte, mens de alle tre løb i nødsporet. Men det stod hurtigt klart, at på trods af knallertførerens unge alder, så var betjentene i bedre form.

Med betjentene i hælene drejede føreren derfor væk fra motorvejen igen, og prøvede at løbe ind i en skov. Her måtte den 18-årige dog endeligt give fortabt.

Han mistede pusten i skoven og slog ud med armene, hvorefter betjentene fik anholdt ham.

Annonce

Kunne køre 148 km/t

Efter anholdelsen erkendte den 18-årige alle forhold. Han fortalte politiet, at han stak af, fordi han godt vidste, at knallerten var ulovlig.

Ifølge ejeren havde han konstruktivt ændret på knallerten og havde for nylig selv målt knallerten til en tophastighed på 148 km/t, hvilket er væsentligt hurtigere end de 45 km/t, som den lovligt må køre.

Knallerten blev beslaglagt, og føreren modtog et hav af sigtelser som følge af episoden.

Ud over de talrige færdselsforseelser under jagten, blev han sigtet for kørsel uden førerret til en stor knallert, kørsel på en ikke indregistreret knallert, manglende forsikring samt for at have konstruktivt ændret på knallerten, så den kunne køre væsentligt hurtigere end tilladt.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Alvorlig ulykke med hestevogn midt i juletravlt Aarhus

Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Aarhus

Politiker slår i bordet: - Træf beslutning om ny jernbane nu. Alt andet er urimeligt over for Solbjerg

Byudvikling

Så får midtbyen flere idrætsfaciliteter: Den gamle arkitektskole skal tages i brug

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Aarhus

Dagens corona-tal: Laveste antal smittede i Aarhus i to uger

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Debat

En lærer færdes på en møgbeskidt århusskole: Er der overhovedet en nedre standard for rengøring på byens skoler?

Annonce