Annonce
Sport

Hævnen var sød: Bakken Bears betalte tilbage på sæsonens eneste nederlag

Bakken Bears har lagt sig alene i front i Basketligaen efter onsdagens sejr over nummer to, Randers Cimbria. Arkivfoto: Kim Haugaard
Bakken Bears er stukket af i toppen af Basketligaen efter onsdagens sejr over rækkens nummer to, Randers Cimbria.

BASKETBALL: Forestil dig, at du løber om kap. I har i den første halvdel af løbet fulgtes ad. Pludselig sætter den anden fart på. Og bedst som du finder alle dine kræfter i din trætte krop for at følge med, så bliver den anden løber skiftet ud med en hel frisk en af slagsen.

Sådan må det være at møde Bakken Bears.

Mens de fleste danske hold har en god håndfuld spillere, der spiller de fleste minutter, roterer århusianerne med ti mand. Og det kan mærkes i anden halvleg.

I onsdagens topopgør mod Randers Cimbria fulgtes de to hold ad til pausen. Scoring på scoring strøg i netmaskerne i begge ender.

Men midt i anden halvleg måtte Randers betale prisen for, at de reelt kun havde brugt seks forskellige spillere på dette tidspunkt.

Fra 58-58 blev Cimbria efterladt på kysten. Tre minutter senere var stillingen 75-60 og spændingen i det ellers ret underholdende topopgør var forduftet.

Mod slutningen trådte hjemmeholdet godt nok lige rigeligt på bremsen, men Randers kom ikke tættere på end fem points forskel i slutsekunderne.


Vi er stadig ikke helt oppe i gear. Og i perioder var trænerne ikke tilfredse, kunne jeg se og høre, så helt godt var det jo ikke ...

Darko Jukic, Bakken Bears


Annonce

Tilbagebetaling

Randers vandt første periode med syv point, og en overgang var frustrationerne hos mesterholdet åbenlyse. Lidt skænderier internt om fordelingen af bolden og den klassiske dommeren er dum-attitude.

Gæsterne sparede ellers deres danske profil Chris Nielsen - de to hold mødes i pokalsemifinalen i næste uge - men for anden gang i denne sæson så det ud til, at naboerne fra nord havde nummeret på bjørnene.

Randers Cimbria er det eneste danske hold, der har formået at besejre Bakken Bears i denne sæson, og Darko Jukic lagde efter kampen da heller ikke skjul på, at det var vigtigt at få vasket den plet af.

- Vi taber jo ikke så mange kampe, så når det sker, så gør det ekstra ondt. Og selvfølgelig kan vi huske det. Men Randers har spillet godt mod os de seneste to-tre år. Det er et godt hold, og jeg synes, de gør det bedre og bedre. Det er altid fedt at spille mod dem.

For en uge siden røg Bakken Bears ud af Champions League hvilket mentalt har været en hård nød for spillerne at knække. Det lagde de ikke skjul på efter lørdagens sejr over Team FOG Næstved, og energiniveauet til de danske kampe er stadig ikke helt, hvor det skal være.

- Randers spillede godt i første halvleg og ramte deres skud. Kredit til dem, de spiller fint. Vi var ikke så aggressive, men vi hang på og var foran ved pausen.

- I forhold til i lørdags hvor vi mødte Næstved var dagens indsats et skridt i den rigtige retning, men vi er stadig ikke helt oppe i gear. Og i perioder var trænerne ikke tilfredse, kunne jeg se og høre, så helt godt var det jo ikke ...

Indsatsen på trods, er Bakken Bears med ti runder igen på førstepladsen i ligaen med 16 sejre og ét nederlag. Randers Cimbria på andenpladsen har tabt fire kampe.

Basketligaen, runde 18

Bakken Bears - Randers Cimbria 107-100

Periodecifre: (24-31), (32-23), (26-18), (25-28)

Bears: QJ Peterson 25, Tylor Ongwae 15, Ryan Evans 13, Thomas Lærke 13, DeShawn Stephens 12, Adama Darboe 12, Daniel Mortensen 7, Michel Diouf 5, Darko Jukic 4, Morten Sahlertz 3

Randers: David Crisp 23, Fenton Bradley Jr 20, Brandon Randolph 17

Rebounds: Bears 41, Randers 41

Tilskuere: 0 i Vejlby-Risskov Hallen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Lig fundet i Brabrand Sø

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

AGF For abonnenter

Schouby: Fyringen af Haysen var uundgåelig - sådan skal AGF komme videre

Annonce