Annonce
Sport

Hævnen var sød: Bakken Bears betalte tilbage på sæsonens eneste nederlag

Bakken Bears har lagt sig alene i front i Basketligaen efter onsdagens sejr over nummer to, Randers Cimbria. Arkivfoto: Kim Haugaard
Bakken Bears er stukket af i toppen af Basketligaen efter onsdagens sejr over rækkens nummer to, Randers Cimbria.

BASKETBALL: Forestil dig, at du løber om kap. I har i den første halvdel af løbet fulgtes ad. Pludselig sætter den anden fart på. Og bedst som du finder alle dine kræfter i din trætte krop for at følge med, så bliver den anden løber skiftet ud med en hel frisk en af slagsen.

Sådan må det være at møde Bakken Bears.

Mens de fleste danske hold har en god håndfuld spillere, der spiller de fleste minutter, roterer århusianerne med ti mand. Og det kan mærkes i anden halvleg.

Annonce

I onsdagens topopgør mod Randers Cimbria fulgtes de to hold ad til pausen. Scoring på scoring strøg i netmaskerne i begge ender.

Men midt i anden halvleg måtte Randers betale prisen for, at de reelt kun havde brugt seks forskellige spillere på dette tidspunkt.

Fra 58-58 blev Cimbria efterladt på kysten. Tre minutter senere var stillingen 75-60 og spændingen i det ellers ret underholdende topopgør var forduftet.

Mod slutningen trådte hjemmeholdet godt nok lige rigeligt på bremsen, men Randers kom ikke tættere på end fem points forskel i slutsekunderne.


Vi er stadig ikke helt oppe i gear. Og i perioder var trænerne ikke tilfredse, kunne jeg se og høre, så helt godt var det jo ikke ...

Darko Jukic, Bakken Bears


Tilbagebetaling

Randers vandt første periode med syv point, og en overgang var frustrationerne hos mesterholdet åbenlyse. Lidt skænderier internt om fordelingen af bolden og den klassiske dommeren er dum-attitude.

Gæsterne sparede ellers deres danske profil Chris Nielsen - de to hold mødes i pokalsemifinalen i næste uge - men for anden gang i denne sæson så det ud til, at naboerne fra nord havde nummeret på bjørnene.

Randers Cimbria er det eneste danske hold, der har formået at besejre Bakken Bears i denne sæson, og Darko Jukic lagde efter kampen da heller ikke skjul på, at det var vigtigt at få vasket den plet af.

- Vi taber jo ikke så mange kampe, så når det sker, så gør det ekstra ondt. Og selvfølgelig kan vi huske det. Men Randers har spillet godt mod os de seneste to-tre år. Det er et godt hold, og jeg synes, de gør det bedre og bedre. Det er altid fedt at spille mod dem.

For en uge siden røg Bakken Bears ud af Champions League hvilket mentalt har været en hård nød for spillerne at knække. Det lagde de ikke skjul på efter lørdagens sejr over Team FOG Næstved, og energiniveauet til de danske kampe er stadig ikke helt, hvor det skal være.

- Randers spillede godt i første halvleg og ramte deres skud. Kredit til dem, de spiller fint. Vi var ikke så aggressive, men vi hang på og var foran ved pausen.

- I forhold til i lørdags hvor vi mødte Næstved var dagens indsats et skridt i den rigtige retning, men vi er stadig ikke helt oppe i gear. Og i perioder var trænerne ikke tilfredse, kunne jeg se og høre, så helt godt var det jo ikke ...

Indsatsen på trods, er Bakken Bears med ti runder igen på førstepladsen i ligaen med 16 sejre og ét nederlag. Randers Cimbria på andenpladsen har tabt fire kampe.

Basketligaen, runde 18

Bakken Bears - Randers Cimbria 107-100

Periodecifre: (24-31), (32-23), (26-18), (25-28)

Bears: QJ Peterson 25, Tylor Ongwae 15, Ryan Evans 13, Thomas Lærke 13, DeShawn Stephens 12, Adama Darboe 12, Daniel Mortensen 7, Michel Diouf 5, Darko Jukic 4, Morten Sahlertz 3

Randers: David Crisp 23, Fenton Bradley Jr 20, Brandon Randolph 17

Rebounds: Bears 41, Randers 41

Tilskuere: 0 i Vejlby-Risskov Hallen

Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF

Hausner fik frataget anførerskabet i AGF's opgør mod Randers: Bindet lå på en anden plads før kamp

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Østjylland

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Alarm 112

Vanvidsbilist mister bilen: Overhalede politiet med 200 km/t

Annonce