Annonce
Sport

Høghen har hakket sit navn fast i 2. division

Frederik Høgh Jensen har scoret seks gange i foråret for VSK Aarhus. Foto: Ole Nielsen

Frederik Høgh Jensen skiftede i vinterpausen fra Middelfart til VSK Aarhus, hvor han hurtigt er blevet en fast del af århusianernes angreb. Indtil videre er det blevet til seks mål i 10 kampe for angriberen.

Fodbold: Han har båret et par klubtrøjer siden han trådte ind i seniorfodbold. Frederik Høgh Jensen har fået sin fodboldopdragelse i fodboldklubberne Esbjerg og AC Horsens, som han begge har repræsenteret som U17 og U19-spiller, men det er først i dette efterår, at angriberen for alvor har banket sit navn fast i den tredjebedste fodboldrække.

I vinterpausen skiftede han fra Middelfart til VSK Aarhus. Et skifte, der er kommet angriberen til gode. Seks mål er det blevet til i forårets 10 kampe, hvilket gør ham til den næstmest scorende spiller i 2. divisions nedrykningsspil.

- Vi havde ham allerede på tale sidste sommer, hvor han var oppe og prøvetræne i klubben. Dengang valgte han at rykke til Middelfart, hvor han ikke lykkedes så godt. I vinterpausen havde vi en god snak med ham og derfor valgte han at komme til VSK Aarhus. Jeg tror, at hans succes er en kombination af flere ting, men det er især hans ærgerrighed og motivation for at lykkes på seniorplan, der har skubbet ham. Samtidig har han fået muligheden for at præstere. Han er ikke blevet skiftet ud, hvis han har lavet en fejl eller to. Han har fået masser af tillid fra os og den har i den grad betalt tilbage i form af arbejdsindsats og mål, siger VSK Aarhus-træner Poul Lyse.

Frederik Høgh Jensen lægger ikke skjul på, at tilliden fra trænere og holdkammerater har haft en stor betydning for hans start i Aarhus Nord.

- Når man kommer til et nyt sted er det godt at få den tillid, som jeg har mærket. Samtidig har det selvfølgelig gjort tingene lettere, at jeg kom godt fra start og fik scoret. Det giver uden tvivl et boost til selvtilliden og er også en af grundene til, at jeg er blomstret op i VSK, siger angriberen.

Annonce

Den gode begyndelse er dog ikke helt tilfældig. I forbindelse med sit skiftet havde den unge angriber bestemt sig for at være så godt forberedt som muligt, så han rent fysisk var klar til at komme ud af starthullerne, når fodboldsæsonen blev skudt i gang.

- Der er ingen tvivl om, at jeg har gjort lidt ekstra ud af at være helt klar, så jeg kunne få en god start. Jeg har selvtrænet og styrketrænet for at få gjort kroppen helt klar, siger Frederik Rask Jensen, der også har nydt godt af, at han kendte flere af sine holdkammerater og derfor havde nemmere ved at glide ind på holdet. Både socialt og rent spillemæssigt. En kombination, der også har gjort integrationen hurtigere. Hurtigere end han selv havde drømt om.

Og selvom livet med fodboldstøvlerne bliver kombineret med et studie på Aarhus BSS (Handelshøjskole,red), så er det spillet på grønsværen, der har hans førsteprioritet.

- Fodbold har altid været mit første valg. Det er i hvert fald det, som jeg er gået mest op i og jeg har også ambitioner om at komme højere op i rækkerne og måske kunne leve af det en dag, siger Frederik Høgh og fortsætter:

- En af årsagerne til, at jeg skiftede til VSK Aarhus var også, at der var en god mulighed for at spilletid og kunne mit værd i 2. division og måske komme videre. Omvendt har jeg det rigtig godt i klubben og er hurtigt blevet integreret, men jeg har ambitioner om at prøve kræfter i de højere divisioner på et tidspunkt, siger angriberen.

Lørdag har han mulighed for at udbygge antallet af mål, når han og VSK Aarhus tager imod Svendborg på hjemmebane. Her skal århusianerne forsøge at tage den første sejr i seks kampe.

- Det har været lidt sløjt på det seneste. I sidste weekend mistede vi sejren i allersidste sekund ovre i Fredensborg, så jeg kan godt mærke på mig selv og mine holdkammerater, at vi hungrer lidt efter at få en sejr igen, så vi kan holde os inde i toppen af rækken og holde det nederste felt på afstand, siger Frederik Høgh Jensen.

VSK Aarhus indtager inden lørdagens kamp fjerdepladsen i nedspillet med 25 point og har et forspring på syv point til Holbæk, der er det øverst placerede hold af de fire, der lige nu pladserne under nedrykningsstregen.

2. division

Weekendens kampe:

2. division, nedspil:

20/5 VSK Aarhus-Svendborg 13.00

20/5 HIK-Odder 15.00

2. division, opspil:

21/5 Greve-Aarhus Fremad

21/5 Hvidovre-Brabrand

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce