x
Annonce
112

Høj musik og hashlugt på parkeringsplads i Skejby: To 21-årige anholdt

Ingen af de 21-årige var særlig samarbejdsvillige under anholdelsen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
En aften med høj musik endte i en dobbelt anholdelse på Olof Palmes Allé.

SKEJBY: To 21-årige mænd blev mandag aften anholdt i forbindelse med en episode på en parkeringsplads på Olof Palmes Allé i det nordlige Aarhus.

Klokken 23.44 fik politiet en anmeldelse fra beboere i området, som havde set et par biler holde på parkeringspladsen. Fra bilerne lød der høj musik og folk i området var generelt utrygge ved bilerne, så derfor kørte en patrulje ud for at se nærmere på parkeringspladsen. Her lagde de mærke til at der lugtede kraftigt af hash i den ene af bilerne, og derfor bad betjentene de to 21-årige mænd om at træde ud af bilen.

Det reagerede den ene mand, som var passager i bilen, dog ikke på men begyndte i stedet at tage sin mobiltelefon op af lommen. Han råbte af betjentene, og da den ene tog fat i ham for at få ham ud og fjerne mobilen fra ham, forsøgte han at skubbe betjentens hånd væk. Han blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

Mens han blev anholdt, råbte hans 21-årige ven skældsord efter patruljen, og det kostede ham en anholdelse og sigtelse for at fornærme politiet.

Da de to var blevet anholdt, ransagede betjentene bilen. Her fandt de en pose skunk, som ingen af de to mænd ville kendes ved. Den blev beslaglagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce