Annonce
Biler

Højbenede kraftkarle fra BMW

Bag karrosserierne med store spoilere og brede luftindtag på BMW X5 M Competition og X6 M Competition gemmer der sig to heftige køremaskiner, der klarer 0-100 på 3,8 sekunder. Foto: BMW
BMW spiller ud med X5 M Competition og X6 M Competition, der har V8-motorer på 625 hk og bliver nogle af de mest hardcore performance-biler i den høje afdeling.

Flere modeller i de højere luftlag betyder også langt flere sportslige varianter, hvor en øget frihøjde kompenseres af en strammere opsætning. Det gælder især hos BMW, der har gjort det til et særkende at lancere de heftige M-modeller.

Seneste skud er de nye X5 M Competition og X6 M Competition, der vises på det kommende store motorshow i Los Angeles. Det er ikke tilfældigt, da der er et stort marked for den slags modeller i Nordamerika.

De byder begge på heftige 4,4-liters V8-motorer med Twin Power-turbo og leverer 625 hk, mens momentet et 750 Nm.

Til sammenligning yder de almindelige X5 M- og X6 M-modeller 600 hk. Det rækker til en acceleration fra 0 til 100 kilometer i timen på lynhurtige 3,8 sekunder for begge modeller, hvor den ene er en klassisk SUV, og den anden er mere sportslig afrundet, SAV, der dækker over betegnelsen ”Sports Activity Coupé”.

Det er biler, som BMW fremhæver, er fintunede på de kendte testbaner i svenske Arjeplog og franske Miramas samt ikke mindst den navnkundige Nordsløjfe på Nürburgring.

Annonce
Begge modeller, som her X5 M Competition, leverer 625 hk mod normalt 600 hk i de høje M-modeller. Foto: BMW

Optimeret hele vejen

Under karrosserilinjerne gemmer modellerne på en opsætning med M-undervogn, adaptiv affjedring og M Servotronic-styretøj. Den ottetrins M Steptronic automatgearkasse med Drive Logic kan opsættes individuelt, mens M Drive-firehjulstrækket er udviklet til at bringe de mange kræfter mest effektivt ned på vejen og optimere vejgrebet på løst underlag og i alle situationer.

X5 M Competition og X6 M Competition kan kendes på M-stylingen, der omfatter større luftindtag, spoilere og diffusere på bilerne, der har 21-tommer fælge foran og 22-tommer agterude. Udstyret i modellerne er lagt i den tunge ende med head up display med M-informationer, M-multifunktionssæder, læderindtræk og digital instrumentering.

De to modeller lanceres i Danmark til april næste år. Danske priser kendes endnu ikke.

Interiøret, som her ses i X5 M Competition, er optimeret med head up display, der har M-funktioner, og læderkabine. Foto: BMW
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce