Annonce
Sport

Højbjerg Badminton Klub forstår ikke konkurrenters Final Four-tøven

Michael Kjeldsen mener, at de fire klubber, der har kvalificeret sig til Final Four stævnet skal tage ansvar og stille op, når myndighederne har givet dem chancen for at spille om DM-guld. Foto: Axel Schütt
Sportschef Michael Kjeldsen er klar til at sende sit hold i kamp om DM-guld ved Final Four stævnet i Brøndbyhallen 19.-20. juni. Han mener, at de fire finaledeltagere skal tage ansvar og takke ja til den mulighed, som Badminton Danmark har fået for at afvikle DM-stævnet.

BADMINTON: Der var spontan begejstring, da Badminton Danmark onsdag eftermiddag kunne fortælle, at forbundet har fået lov til at afvikle årets udgave af Final Four i den bedste badmintonrække. Her skal fire hold over to dage kæmpe om titlen som landets bedste badmintonhold.

Glæden har dog vist sig kortvarig, da to ud af fire hold har givet udtryk for, at de formentlig ikke stiller til start på grund af de vanskeligheder, der er med at få deres udenlandske spillere hjem igen efter kampene.

- Det er et stort problem for os. Vi står med en økonomisk udfordring i det her, og hvis spillerne ikke kan komme hjem, så risikerer vi at have spillere hængende i Greve i flere uger. Hvor skal vi have dem?, har Greves formand udtalt til TV2 Sport, mens Vendsyssel i Nordjyske også har givet udtryk for, at deres deltagelse også er tvivlsom.

Annonce

Ærgrelse i Højbjerg

Det ærgrer Højbjerg Badminton Klub, der som den eneste af de fire har meldt sig klar til DM-stævnet, der skal afvikles i Brøndbyhallen 19.-20. juni. De to semifinaler og efterfølgende bronzekamp og DM-finale bliver vist direkte på TV2 Sport, men bliver som alt andet afviklet uden tilskuere i hallen.

- Jeg ved, at hver klub har fremlagt deres grund for, hvorfor de ikke kan stille op, men for os at se er der ingen holdbare grunde til ikke at spille. I disse dage står folk i kø for at få åbnet op for at komme i gang. Vi er så heldige, at vi er en af blot syv rækker på tværs af alle sportsgrene, der har fået lov til at åbne. Det ansvar synes jeg, at vi skal tage på os, siger sportschef i Højbjerg Badminton Klub, Michael Kjeldsen.

- I forbindelse med Final Four er der også blevet lukket op for at træne igen, hvilket alle klubber er glade for, men det kræver, at de stiller op til stævnet, ellers bliver der lukket ned igen, siger sportschefen.

Seks timers tv

Han er godt klar over, at han er den af de fire deltagere i Final Four, der har det lettest, fordi alle hans spillere er hjemme i Danmark, mens de andre skal hente deres spillere til landet for at stille op. Den mulighed har Badminton Danmark dog sikret sammen med Kulturministeriet, så alle spillere med en kontrakt kan komme ind i landet for at deltage i finalestævnet.

Udfordringen skal findes, når spillerne skal tilbage til deres respektive lande og kan ende i 14 dages karantæne ved hjemkomsten.

- Men hvis det er et problem, så må de stille op med dem, de har. Det er sådan, situationen er lige nu. Vi har også en Superliga i fodbold, der begynder i slutningen af denne måned, hvor klubberne har 14 dage til at komme i kamptræning. Det kan godt være, at det ikke er sportsligt optimalt, men det er vi nødt til at lægge lidt til side og indse, at der er andre ting på spil. Vi har fået lov til at spille. Vores sport har fået lov til at komme i gang igen, og derfor skal vi tage det ansvar på os og spille kampene. TV2 har også været ude at sige, at de rigtigt gerne vil vise kampene på tv, fordi de ikke har andet live tv lige nu. Rent kommercielt er det en god mulighed for vores sport at vise sig frem, siger Michael Kjeldsen og tilføjer, at han vil have svært ved at se sine sponsorer i øjnene næste gang, hvis han takkede nej til seks timers direkte tv.

- Lige meget hvem vi sender i kamp, så vil de bære vores logo og vores trøje med navn på, siger sportschefen.

Samtidig er der alle klubbens ungdomsspillere, der får mulighed for at følge spillerne fra skærmen og blive motiveret til selv at komme i gang, når der engang bliver åbnet for haltræning igen.

- Hvis vi takker nej nu, hvorfor skulle badminton så blive taget med i genåbningens næste fase? For mig er det her større, end hvem der vinder mesterskabet. Det handler om at vise vores sport frem, lyder det.

Badminton Danmark har sat en deadline for tilbagemeldinger til Final Four til søndag aften. Herefter afgøres det, hvad der skal ske, hvis alle fire deltagere ikke takker ja til Final Four.

Det er Højbjerg Badminton Klub, Vendssysel, Greve og Solrød Strand, som har kvalificeret sig til Final Four. Greve og Solrød Strand skal mødes i den ene semifinale, mens Vendsyssel og Højbjerg Badminton Klub skal mødes i den anden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Pendlerne om letbanen: Langt bedre end sit rygte, men informationsniveauet kunne være bedre

Annonce