Annonce
Sport

Højbjerg Badminton Klub vil være første-vælger ved Final Four

Michael Kjeldsen er glad for den teamånd, der er kommet i Højbjerg Badminton Klub. En ånd, der blandt andet har været årsagen til, at århusianerne har mulighed for at vinde grundspillet i ligaen. Foto: Tine Bay
Den århusianske badmintonligaklub har en ambition om at vinde grundspillet og dermed sikre sig muligheden for at kunne vælge sin semifinalemodstander ved Final Four til april i Brøndbyhallen.
Annonce

BADMINTON: Da Højbjerg Badminton Klub for fem år siden hentede sportschef Michael Kjeldsen til klubben, var det med en ambition om, at Aarhus skulle sig tilbage på landkortet og kæmpe med om de øverste placeringer i den hjemlige række.

Højbjerg Badminton Klub skal være dansk mester i 2020, lød det blandt andet.

En ambition, som den århusianske klub har bragt sig væsentligt tættere på. Med to runder tilbage af grundspillet er Højbjerg Badminton Klub i front af ligaen og kan sikre sig et solidt udgangspunkt til det afgørende Final Four stævne i Brøndbyhallen til april, hvis holdet formår at fastholde topplaceringen. Det nye tiltag i den bedste badmintonrække betyder, at den danske mester skal findes over en weekend, hvor der fredag spilles semifinaler mellem de fire øverste i grundspillet og finale og bronzekamp dagen efter.

Vinderen af grundspillet kan selv vælge om man vil møde nummer tre eller fire i semifinalen. En mulighed, som Højbjerg Badminton Klub rigtig gerne vil kunne tage med sig.

- Som det er lige nu, så er det vores ambition at vinde grundspillet, så vi får lov til at vælge og dermed få den letteste vej til en finale, siger Højbjerg Badminton Klubs sportschef Michael Kjeldsen.

Klubben indledte grundspillet med at tabe sin allerførste kamp til Skovshoved, men har siden hen gjort rent bord og vundet de efterfølgende fire holdkampe.

- Der var flere grunde til, at vi tabte vores første holdkamp. Alle spillerne havde et stresset program lige op til kampen, fordi der blandt andet var et VM, og derfor var det ikke muligt at samle holdet før i allersidste øjeblik. Derfor kunne vi først mødes to dage før vores første holdkamp, hvor vi stort set var sammen fra morgen til aften, fordi jeg havde en række ting på programmet, som jeg gerne ville have lavet. Det var blandt andet noget teambuilding, som vi først var færdige med ved middag på selve kampdagen. Det var naturligvis ikke optimalt i forhold til en kamp, men hvis vi skulle gøre det, så skulle det være der. Det har også vist sig at være en god beslutning, fordi man kan mærke, at hold og teamånd virkelig er gået op i en højere enhed i efteråret, siger Michael Kjeldsen og tilføjer, at en anden forklaringen på de gode resultater er de unge talenter i klubben, som for alvor er stemplet ind.

- Mads Vestergaard, Amalie Schultz og Natasja Antonisen har gjort det virkelig godt. Natasja og Amalie vandt blandt andet deres damedouble over Christinna Pedersen og hendes makker i vores holdkamp mod Vendsyssel, ligesom Mads og Natasja vandt en mixed double i Team Skælskør, som vi heller ikke havde forventet. Så det er nogle af de ting, som vi har arbejdet på i vores ungdomsafdeling, der er begyndt at virke. Det er ikke bare vores stjerner, men også vores unge talenter, som er begyndt at tage sejre og har været med til at gøre det her muligt. Det er det, som har ført os til en topplacering og har gjort os til den enhed, som vi har forsøgt at skabe, siger Michael Kjeldsen.

Højbjerg spiller de to sidste kampe i grundspillet 28. januar og 3. februar mod henholdsvis Greve og Værløse. Inde de sidste to runder har holdet et forspring på fem point ned til nummer to.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Annonce