Annonce
Erhverv

Højbjerg-bureau buldrer frem: 250 nye medarbejdere på 10 år

Per Kirchner, direktør i Novicell, der har oplevet stor vækst de seneste år med blandt andet opkøb. PR-Foto
Novicell, der blandt meget andet er digitalt reklamebureau, går internationalt i jagten på vækst med kontorer i Spanien, Storbritannien, Norge - og Højbjerg.

HØJBJERG: I gamle dage ville man kalde Novicell for et reklamebureau. I dag er titlen et digitalt bureau, der hjælper dets kunder med at gøre sig på blandt andet sociale medier. Og det er Højbjerg-virksomheden ret god til.

For en halv snes år siden talte Novicell godt 10 medarbejdere i en villa på Miltonsvej i Højbjerg. I dag er 266 ansat i blandt andet hovedkontoret i Holmes Industrikvarter i Skandinavisk Tobakskompagnis tidligere lokaler.

Novicell er netop kommet med sine regnskabstal for 2018, og de fortæller om en omsætning på 134,5 millioner kroner i 2018, hvilket er en vækst på 20 procent i forhold til året før. Selv om overskuddet før skat er faldet fra 14,5 til 12,8 millioner kroner, tordner Novicell frem med vækst. Det sker især i internationalt regi.

- Vi har realiseret en lavere overskudsgrad i 2018 sammenlignet med de foregående år. Det skyldes først og fremmest, at vi har investeret massivt i vores udenlandske aktiviteter for at stille os bedre i kampen om de større, internationale kunder, som bare kræver en større international tilstedeværelse sammen med den styrkelse af rådgiverkompetencerne, der naturligt sker i et internationalt bureau. Regnskabet afspejler det, vi forudsagde for et år siden, siger administrerende direktør Per Kirchner.

Det er opkøb, internationalisering og organisk vækst, der booster omsætningen. Udover investeringer i Novicells afdelinger i London, Barcelona og Madrid har Novicell også været på opkøb i Danmark. I foråret 2018 opkøbte Novicell det anerkendte, danske Sitecore-bureau, C-Tilsted.

Annonce
Det er i Skandinavisk Tobakskompagnis tidligere bygninger på Søren Nymarks Vej, at Novicell holder til. PR-Foto

Software og digital markedsføring

Novicells kerneforretning er indenfor softwareudvikling. Væksten er først og fremmest drevet af den del af forretningen, der leverer enterprise ecommerce-løsninger. Det sker ifølge virksomheden til en stadigt voksende og mere international kundeportefølje. Samtidig er det også lykkedes at vækste andre forretningsområder.

Sitecore, som virksomheden C-Tilsted står for, benyttes særligt af større og mere komplekse virksomheder, der har behov for specialiserede it-løsninger, og det er netop i det segment, at Novicell ønsker at styrke sin position internationalt i fremtiden.

- Vi har haft behov for at styrke vores kompetencer for at kunne byde ind på større og mere forretningskritiske løsninger. Det er inden for de forretningskritiske løsninger, vi står stærkt, og det er her, vi gerne vil være endnu bedre internationalt, og derfor har det været strategisk vigtigt for os at styrke den del af forretningen, så vi kan åbne nogle nye døre globalt, siger Per Kirchner, der kan se, investeringerne bærer frugt

- Vi begynder så småt at se resultatet af de investeringer, vi har gjort det seneste år. I første kvartal af 2019 ligger vi klart over budget, og vores internationale afdelinger begynder at give det afkast, som vi har håbet på – desuden er tilgangen af kunder fortsat stigende. Blandt andet er der kommet en række, store globale kunder til via vores afdeling i London, så jeg har også en stærk tro på fortsat vækst fremover, siger Per Kirchner.

Novicell beskæftiger sine 266 medarbejder på kontorer i Danmark, Spanien, Storbritannien og Norge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce