Annonce
Sport

Højbjerg henter forstærkninger i international klasse: - Vi vil vinde Badmintonligaen

Danske Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen (til højre) i deres kamp mod canadiske Jason Anthony Ho-Sue og Nye Yakura. Danisa Denmark Open Badminton. Odense. Tirsdag den 13 oktober 2020.. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Højbjerg Badminton Klub missede årets Final Four turnering med et mulehår, men med et par forstærkninger, der hentes udefra, er det klubbens ambition og mål at vinde den bedste danske badmintonrække i næste sæson.

BADMINTON: 1988. Det var, hvad kalenderen skrev, sidst en jysk klub vandt den bedste danske række i badminton. Dengang var det Badmintonklubben Triton fra Aalborg.

Højbjerg Badminton Klub vil være den næste i rækken. Det var ambitionen, der blev meldt ud, da Michael Kjeldsen overtog som sportschef i 2015. Og det er stadig ambitionen.

Nok har den århusianske klub flyttet sig i den rigtige retning de seneste år, men nu skal de sidste skridt tages.

Annonce

For i denne sæson, der netop er overstået, blev det ikke til deltagelse i Final Four for Højbjerg. Derfor bliver der til næste sæson hentet forstærkninger ind udefra, selvom klubben ganske ofte producerer dygtige unge spillere.

Provinsiel succes i centraliseret sport

For Højbjerg er nemlig et decideret hotspot i Danmark, hvad angår talentudvikling, mener Michael Kjeldsen. Han fremhæver Højbjerg sammen med Solrød Strand Badmintonklub, som landets formentlig to bedste klubber til at udvikle talenter.

Men når talenterne bliver gode nok, trækker Team Danmark i dem - så skal de nemlig helst sluses ind i Team Danmarks elitetræning, der foregår i Idrættens Hus i Brøndby. Og selvom det kan virke problematisk, vil Højbjerg fremadrettet forsøge at opnå succes trods dette.

Højbjerg Badminton Klub

Højbjerg Badminton Klubs ligahold kommer i næste sæson til at se således ud:

  • Amalie Schulz Terp-Nielsen
  • Anders Skaarup Rasmussen
  • Hans-Kristian Solberg Vittinghus
  • Karan Rajan Rajarajan
  • Kim Astrup (tilgang)
  • Line Kjærsfeldt
  • Natasja P. Anthonisen
  • Mathias Bay-Smidt
  • Rikke Søby Hansen (tilgang fra Greve Badminton)
  • Selena Piek (tilgang fra Team Skælskør-Slagelse)

- Vi prøver at se det som et kvalitetsstempel af vores spillere. Det er selvfølgelig stadig træls, for der er langt mellem Brøndby og Aarhus, men det har jo vist sig, at det kan lade sig gøre, fortæller Michael Kjeldsen.

Blandt de store talenter, er blandt andet Amalie Schulz Terp-Nielsen og Natasja P. Anthonisen fra klubbens ligahold, der fra sommeren er blevet inviteret af Team Danmark til at træne med i Idrættens Hus. Også Clara Graversen fra klubbens andethold er inviteret til Brøndby.

Annonce

Danmarks bedste herredouble

Men at være stærk på talentudvikling er måske ikke helt nok, selvom Højbjerg, som den eneste jyske klub, har et hold i hver af de fire øverste rækker og dermed har rigtig gode muligheder for at prøve talenterne af på gradvist sværere niveauer.

- På længere sigt kan det måske lade sig gøre, at gå efter mesterskabet med et hold, hvor vi har udklækket alle spillerne selv, men lige nu er vi også bare bevidste om, at vi er nødt til at hente spillere ind udefra, siger Kjeldsen.

Derfor får man i næste sæson tilgang af en række stærke navne, heriblandt en kvindelig hollandsk spiller og den anden halvdel, af Danmarks velsagtens bedste herredouble.

Den ene halvdel, Ander Skaarup Rasmussen, spiller nemlig allerede i Højbjerg, og i næste sæson støder Kim Astrup så til. Makkerparret har netop lige vundet herredoublen i Swiss Open, og doublen bliver altså svær for de resterende klubber at bide skeer med.

Annonce

Glipper Final Four

Denne sæson er netop overstået for Højbjerg Badminton Klub, der endte på den irriterende femteplads, der lige præcis ikke er nok til at nå med i Final Four turneringen.

- Men forudsætningerne var heller ikke gode. Vi har haft et par skader, blandt andet har Mathias Bay-Smidt været ude med en hofteskade i hele sæsonen, så alene der er vi gået glip af nogle point, der kunne have gjort forskellen, påpeger Kjeldsen.

Ikke desto mindre skorter det altså ikke på ambitionerne i Højbjerg, hvor ambitionen altså er, at man vil vinde landets bedste badmintonliga i næste sæson.

Her bliver det uden lokalopgøret mod Aarhus AB. Den anden store århusianske badmintonklub endte nemlig på ligaens sidsteplads, og ser således ud til at skulle rykke ned. 1. Divisionen er dog ikke spillet til ende, på grund af coronapandemien, hvorfor der måske kan findes en livline her for Aarhus AB.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce