Annonce
Sport

Højbjerg og co. tvinger Eriksen-løse Tottenham ud i omkamp

Glyn Kirk/Ritzau Scanpix
Med en udligning kort før slutfløjtet sørgede Sofiane Boufal for, at Southampton spillede 1-1 med Tottenham.

Tottenham og Southampton skal mødes igen for at finde ud af, hvem der skal gå videre til ottendedelsfinalen i FA Cuppen.

Det står klart, efter at de to hold lørdag spillede 1-1 på St. Mary's Stadium i Southampton.

Son Heung-min sendte gæsterne foran efter en times spil, men Sofiane Boufal bragte kort før slutfløjtet igen lighed på måltavlen.

Christian Eriksen glimrede ved sit fravær. Danskeren, der ifølge flere medier er meget tæt på et skifte til italienske Inter, var således ikke en del af Tottenhams trup.

Pierre-Emile Højbjerg startede som sædvanligt på banen og bar anførerbindet for Southampton, der ikke havde Jannik Vestergaard med i truppen.

Første halvleg var en underholdende affære. Begge hold viste sig flot frem - først Tottenham, der i de første 20-25 minutter spillede sig til flere chancer, inden Southampton frem mod pausen bød sig til i den anden ende.

Dele Alli sendte cirka midtvejs bolden i mål, men scoringen blev underkendt. Son Heung-min var offside, da bolden snittede sydkoreaneren på sin vej i kassen.

Det blev første og eneste gang, bolden fandt vej til netmaskerne i de første 45 minutter, der dermed endte med 0-0 på måltavlen.

Southampton tog teten fra anden halvlegs start, men det var Tottenham, der kom foran efter et kvarter.

Érik Lamela serverede efter en omstilling bolden for Son Heung-min i venstre side, hvorefter sydkoreaneren med en flad afslutning udplacerede Angus Gunn i Southampton-målet.

Det fik hjemmeholdet til at satse mere offensivt, og der stod Southampton på det meste i kampens afslutning.

Med få minutter tilbage af den ordinære spilletid kom udligningen så, da Sofiane Boufal hamrede bolden op i nettaget til kampens slutresultat efter en tværaflevering i feltet.

Chelsea er klar til ottendedelsfinalerne efter en sejr på 2-1 over Hull fra næstbedste række. Michy Batshuayi og Fikayo Tomori lavede målene for Chelsea. Andreas Christensen var på bænken i hele opgøret.

Norwich og Sheffield United er også videre efter sejre over henholdsvis Burnley og Millwall.

Knap så godt gik det for West Ham, der er ude efter et nederlag på 0-1 til Championship-klubben West Bromwich. Newcastle skal ud i en omkamp mod Oxford United fra tredjebedste række, efter at de to klubber lørdag spillede 0-0.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Danmark

Kristian Jensen bliver analytiker hos Avisen Danmark: Som ex-minister kan jeg sige tingene mere direkte

Annonce