Annonce
Aarhus

I byens største badmintonklub krydser man fingre: Er spændt på at se hvad det har kostet, at sporten har været lukket ned

Michael Kjeldsen ville gerne have været i gang med træningen tidligere. Foto: Johan Gadegaard

AARHUS: I Højbjerg krydser de fingre for, at badmintonsporten er på programmet, når der igen åbnes op for indendørsidræt 21. april.

- Vi havde håbet på, at vi var kommet i gang tidligere på nogle andre vilkår. Hvis du har én person på hver banehalvdel på fem baner, så har du ti mand i en hal uden kontakt. På den måde er badminton ret fredelig. På den anden side har jeg forståelse for, at det kan være svært at åbne op for en indendørssport, mens andre er lukket, siger Michael Kjeldsen, der er sportschef for elite og ungdom i Højbjerg Badminton Klub.

Han glæder sig over, at de nu ser ud til endelig at komme i gang, men er lidt spændt på at se hvad det har kostet, at sporten har været lukket ned.

Annonce

- Det er svært at sige hvilken betydning, det har haft, men vi har 904 medlemmer i vores klub og af dem er det kun 18 spillere, som har fået lov til at træne siden 8. december, og det er vores elitespillere. Vi har dog ikke fået henvendelser fra nogen af vores medlemmer, der ønskede at få deres kontingent tilbage, siger Michael Kjeldsen og tilføjer, at han dog stadig mener, at der er en vis uvished, da flere af de sportsgrene, som har kunne være i gang udendørs, har haft stor tilgang. Blandt andet tennis og golf.

- Set på den korte bane, kan vi godt komme til at se en medlemsnedgang, men overordnet set er jeg fortrøstningsfuld. Jeg er sikker på, at folk nok skal vende tilbage, når vi kommer i gang igen og tingene åbner op, siger sportschefen.

Udendørs træning

I løbet af de seneste tre uger har badmintonklubben holdt udendørstræning for deres medlemmer, hvor ketsjeren har været byttet ud med løbetræning og boldspil for at give medlemmerne mulighed for at ses og fastholde det sociale element i klubben. Nu håber byens største badmintonklub dog på, at den igen kan komme i gang med sporten.

Badminton Danmark skriver på deres hjemmeside, at de arbejder på at blive klogere på om badmintonsporten er en del af genåbningen.

- Badminton Danmark arbejder målrettet på at blive klogere på ud fra en forventning om, at badmintonsporten selvfølgelig er med fra 21. april. Derudover nedsættes der snarligt en arbejdende ekspertgruppe, som sammen med relevante myndigheder medio april skal komme med forslag til, hvordan eksempelvis større idrætsarrangementer kan afvikles forsvarligt. Hvad ’større’ er, vides endnu ikke, lyder det.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Efter voldsomt uheld på Grenåvej: Politiet sigter bilist for spirituskørsel

AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Debat

Undskyld, jeg tog så grueligt fejl: Det viste sig at være den bedste beslutning for Aarhus i 1000 år

Aarhus

De har ventet og ventet og ventet - men nu lysner det: Efter 13 måneders corona-lukning genåbner populært bagagerumsmarked

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Opråb fra Skanderborg: Godt nok er Aarhus landets næststørste by, men hvorfor skal byen tilgodeses?

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

Østjylland

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs mod de varme lande

Østjylland

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Sport

Video: Sara Slott løber sig i OL-semifinalen

Annonce