Annonce
AGF

Højdepunkter, Superbackman og analyse: Her er sejren i tekst og billeder

Vi har samlet hele vores dækning af søndagens 3-0 sejr lige her.

FODBOLD: Nogle mandage er bedre end andre, og i dag er en af dem der er rigtig gode, hvis man er AGF-fan.

Med en sejr på 3-0 på Brøndby Stadion spillede de hvide til ug, kryds og slange, hvor især anfører Niklas Backman - igen igen - imponerede.

Men udover det har vi selvfølgelig indhentet citater og reaktioner og lavet analyser, og alle dem har vi samlet herunder.

Vær opmærksom på, at nogle af artiklerne er plus-artikler, som kræver et digitalt abonnement, som kan købes her for 49 kroner. Men så kan man også læse samtlige artikler på Stiften.dk.

Annonce

Kampanalyse: En velsmurt AGF-maskine i Brøndby

Kønt var det ikke, men til gengæld var det en stor forløsning for AGF'erne, da Bror Blume scorede første mål. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

"Et taktisk mesterstykke af århusianerne."

Sådan lyder sportsjournalist Kim Robin Graahedes analyse af kampen, som du kan læse her.

- Vi vidste, at vi kunne gøre ondt på Brøndby

'Tilfreds' var et mildt ord at bruge om cheftræner David Nielsen efter kampen på den københavnske vestegn. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Cheftræner David Nielsen var i sagens natur en meget tilfreds mand, da vi snakkede med ham efter kampen.

Hvad han synes om kampen og holdet, kan du læse her.

- Det er ikke ofte, man går her fra og siger, at en 3-0-sejr næsten var for lidt

Jakob Ankersen var også en glad mand, ikke mindst på grund af sin egen scoring. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Jakob Ankersen fik hul på scoringsbylden mod Brøndby, da han scorede et elegant og flot mål, hvor han blandt andet afdriblede Brøndby-målmand Marvin Schwäbe.

Men ifølge Ankersen kunne der nemt have stået både 4 og 5-0 på tavlen.

Karakterbogen: Backman var igen fremragende

Niklas Backman var - igen igen - kampens bedste AGF'er. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Niklas Backman har været savnet, sagde David Nielsen efter gårsdagens kamp. Men nu er svenskeren tilbage, og siden han kom tilbage, har den stået på tre clean sheets og syv point for AGF.

Han var også bedste mand i søndagens kamp, som du kan læse her.

Genlæs livebloggen

Udover en overbevisende AGF-sejr, var det også en kamp med en masse hårde dueller og gule kort. Du kan læse hele kampreferatet her. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Vi livebloggede naturligvis fra kampen søndag aften.

Så hvis du missede et øjeblik eller to, kan du læse med her.

AGF-anfører: Den her sejr er til fansene

'Den her er til fansene.' sagde svenskeren efter kampen. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Se højdepunkterne fra 3-0-sejren her

Det blev en god aften på Brøndby Stadion - og højdepunkterne kan vi godt lige tåle en gang til. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Vi kan godt lige tåle dem en gang til, ikke?

I hvert fald kan du se højdepunkterne fra søndagens kamp her.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Sikring af åen og havnen med et partnerskab for handling - nu!

Juletiden er lige om hjørnet, og julefrokostsæsonen banker på døren. På trods af at vi ved, at færden ved åen og havnen i Aarhus kan have fatale følger for feststemte århusianere, lader teknisk forvaltning vente på sig. Opsætningen af de termiske kameraer, som vi i Radikale foreslog sidste vinter, og byrådet vedtog i budgetforliget for et par måneder siden, kan ifølge rådmand Bünyamin Simsek nemlig først sættes op i 2020 af hensyn til budgetrammen. Men vi kan ikke vente. Bureaukratiske benspænd må ganske enkelt ikke være årsagen til, at endnu en drukneulykke får lov at ske. Det tyder på, at det ikke er ladsiggørligt at fremrykke investeringen i de termiske kameraer til 2019. Vi vil derfor i Radikale gerne opfordre til et livsnødvendigt og kreativt partnerskab. For hvis vi skal gå og vente på en permanent løsning, mens der er allermest brug for den, skal vi opsætte en midlertidig. For det er nu - i den kommende juletid - at vi har brug for den ekstra sikring af åen og havnen, og her, vi har mulighed for at redde liv. Vi tror ikke, at den nye kampagne ’Hvor våd skal din bytur være?’ er tilnærmelsesvist en god nok erstatning for de kameraer, vi venter på at få sat op. Spørgsmålet er også, om vi vil forhindre, at folk overhovedet falder i, med en hyggelig afskærmning i vintersæsonen? Vi har derfor et opråb til alle de kræfter, der vil og kan hjælpe. Både borgere, foreninger, beværtninger og kommunen. Måske har vi forskellige, kønne afskærmningsløsninger stående på et lager et sted, hvor de alligevel bare står og samler støv? Måske vil barerne omkring åen hjælpe til med at sikre deres festgæster mod en tur i det kolde, mørke vand på deres bytur? Vi kan endda pynte en midlertidig afskærmning med genbrugsjulebelysning, så vi også skaber endnu mere stemning i de kolde julemåneder, mens vi gør det mere sikkert at færdes ved åen og havnen. Mulighederne vil garanteret præsentere sig, hvis blot vi leder. Så det håber vi, at vi i fællesskab kan gøre. Det er alfa omega, at vi hurtigst muligt får sikret åen og havnen, for der er gået for lang tid allerede. Hver eneste dag, der går uden sikkerhedsforanstaltninger, jo mere alvorligt bliver det. For vandet bliver koldere, og juletidens mange, våde fester bliver flere og flere, hvilket giver byens natteliv et ekstra pres og skaber utryghed hos forældre. Vi ønsker os partnerskaber for handling – nu!

Annonce