Annonce
Sport

Høje ambitioner hos de århusianske 2. divisionsklubber

Tom Søjberg og Morten Mølkjær. Foto: Ole Nielsen og Søren E. Alwan

Lørdag starter 2. division. Derfor har vi taget en snak med cheftrænerne for de to århusianske klubber i rækken, for at finde ud af, hvad deres ambitioner er, hvordan de kommer til at spille, og hvem der bliver profilerne.

FODBOLD: 2. division skydes i gang lørdag, og de lokale hold har ambitioner klar. De vil begge slutte i den bedste halvdel og dermed komme i oprykningsspillet efter vinterpausen.

- Vi har det mål som man bør have i den her 2. division, og det er at komme i oprykningsspillet. Det er hovedmålet, og det skal det være i den række, siger Tom Søjberg, cheftræner i Brabrand.

I Aarhus Fremad er holdningen også helt klar.

- Vi vil gerne i oprykningsspillet, hvilket jeg formoder og tror er en realistisk målsætning. Jeg formoder, at vi ligger i midten af den 12-holdspulje som vi er havnet i, siger Morten Mølkjær, cheftræner i Aarhus Fremad.

Til den nye sæson er strukturen lavet om, det betyder, at rækken er blevet udvidet, så der nu er 12 hold med. Det betyder blandt andet, at begge nedrykkere, er endt i denne 2. division, og derudover deltog flere af holdene i den seneste sæson i oprykningsspillet. Derfor kan der komme til at blive kamp om pladserne højest i tabellen.

Annonce

Lørdagens kampe i den første runde af 2. division:Vejgaard - Odder på Soffy Road 13.00

Brabrand - Jammerbugt på Brabrand IF's Idrætsanlæg 14.00

Aarhus Fremad - Dalum IF på Riisvangen Stadion 14.00

De samme udtryk

Trænerne tror dog på deres strategier og koncepter og har tiltro til, at deres hold kan spille sig op i toppen.

- Det ville være dumt at begynde at lave om på det vi har sat i søen for et år siden. Selvom vi godt kunne have ønsket os nogle bedre resultater. Hvis vi begynder at ryste på hånden nu, så kunne vi lige så godt starte forfra en gang til og det har jeg bestemt ingen intention om, siger Morten Mølkjær og uddyber:

- Vi skal holde ved vores strategi og sportslige udtryk. Vi skal blive ved med at finpudse og fintune det, men i hver kamp skal man gerne kunne se, at det har været Aarhus Fremad, der har været det ene hold.

I Brabrand arbejder de også på at spille med det samme udtryk som i den seneste sæson. Stor udskiftning i truppen, har dog gjort det arbejde en smule sværere for træneren.

- Vi forsøger at spille med det samme udtryk. Vi vil gerne spille mere offensivt og have bolden endnu mere, hvilket egentlig lykkedes rigtig godt i foråret, hvor vi med rette fik meget ros synes jeg. Vi dækkede også stadig godt op. Men det er lidt sværere når der er så mange nye, det er kun tre-fire stykker, der har spillet sammen derinde før. Det giver lidt usikkerhed, siger Tom Søjberg.

- Jeg har sagt til dem, at vi skal gøre hvad vi kan hver gang, støtte hinanden og stå sammen. Det er det jeg vil se. Og det er jo et Brabrand udtryk. Hvis de gør, hvad de skal, så skal jeg nok tage ansvaret for, hvordan det går.

Trupper, 2. division Pulje 1


 • Aarhus Fremad
 • Trup: Aleksandar Stankovic, Rasmus Friis Henningsen, Jannik Toft Friis, Martin Frandsen, Andreas Damgaard, Kasper Hjørngaard, Jacob Florin Torp, Anders Nissen, Mads Uth Gydesen, Christian Bech, Valdemar Høgh, Nicklas Ullum, Mike Vestergaard, Emil Hauge Mortensen, Mathias Valentin, Mathias Nygaard, Arfan Habibi, Martin Thomsen, Simon Andersen, Rasmus Juul, Esben Lauridsen, Sebastian Skouboe, Morten Bundgaard, Jeppe Carstensen, Frederik Høgh
 • Tilgang: Aleksandar Stankovic (Skive), Jannik Toft Friis (hjemvendt efter tre år i Barcelona), Mads Uth Gydesen (VSK Aarhus), Christian Bech (AGF U19), Valdemar Høgh (hjemvendt efter fire års collegefodbold i USA), Emil Hauge Mortensen, Simon Andersen (begge oprykket fra DS), Rasmus Juul (hjemvendt efter to års collegefodbold i USA)
 • Afgang: Lasse Nørdam (stoppet), Christian Lauenborg, Asger Hausted (begge Collegefodbold på Elon University USA), Mathias Valentin (arbejde på Island fra 1. september)
 • Træner: Morten Mølkjær
 • Assistenttrænere: Rune Dall, Jacob Eichner
 • Brabrand
 • Trup: Can Dursun, Oliver Milton, Jesper Brinck, Michael Pedersen, Jacob Linnet, Daniel Lundholm, Malte Færge Nielsen, Frederik Poulsen, Thomas Viggers, Tobias Olesen, Rasmus Lundberg, Mike Kaljo, Anton Søjberg, Lasse Møberg, Issa Kharoub, Marcus Sloth Jørgensen, Kasper Andersen, Casper Lykke, Malthe Boesen, Simon Riis, Mathias Lundkvist
 • Tilgang: Issa Kharoub (IF Lyseng), Marcus Sloth Jørgensen, Malthe Boesen (begge Odder), Kasper Andersen (Viborg FF), Casper Lykke (Randers Freja), Simon Riis (tilbage fra New Zealand), Mathias Lundkvist (Brabrands 2. hold)
 • Afgang: Lukas Enevoldsen (Thisted), Mads Schäfer Bak (Skive), Mikkel Ørbech (Næsby), Gökhan Tokay, Morten Gerster Peipinen, Søren Bojsen, Michael Zacho, Emil Kjeldsen (alle stoppet)
 • Træner: Tom Søjberg
 • Assistenttrænere: Mick Andresen, Marc Højlund Jepsen
 • Odder
 • Trup: Mikkel Schwartz Ravn, Peter Flyvholm Jørgensen, Kasper Mikkelsen, Nikolaj Nielsen, Marcus Kirchheiner, Simon Brink Rasmussen, Morten Thim Jensen, Jeppe Gjerløv Pedersen, Jakob Hansen, Joakim Momme, Lasse Tougaard, Mathias "Marvin" Laursen, Mike Kruse, Nikolai Krumme Christensen, Patrick Sayffart, Jeppe Garde, Mikkel Laursen, Magnus Laursen, Gustav Eiknauer, Andreas Hintze Nielsen, Martin Thomsen, Patrick Grønbech, Marcin Kresa, Kristian Skovbjerg, Emir Cilas, Jonas Truelsen, Jakob Truelsen, Nick Drachmann
 • Tilgang: Marcin Kresa, Kristian Skovbjerg (begge IF Lyseng), Emir Cilas (Vatanspor), Jonas Truelsen, Jakob Truelsen (begge Hatting), Nick Drachmann (comeback), Mathias Grønn, Christian Nielsen, Mikkel Lund, Andreas Rynkeby, Jacob Bendtzen, Christian Houkjær, Frederik Bach Lauridsen, Magnus Legind, Mathias Back Rasmussen, Oliver Hartmeier, Albert Middelfart Christensen, Mikkel Jensen (alle oprykket fra U19)
 • Afgang: Malthe Boesen, Marcus Sloth (begge Brabrand), Kristian Alvarez Gertsen (FC Djursland), Nihad Islamovic (Vatanspor)
 • Træner: Bent Christensen
 • Assistenttræner: Rasmus Leth-Nissen

Rutinerede profiler

Og når man holder fast i det samme udtryk, så kan man også forvente, at det er nogle af de spillere, der har været på holdet i længere tid, som bliver profilerne.

- Sådan nogle som Lasse Møberg, Michael Pedersen og Jacob Linnet virker klar og skarpe. De fik en del spilletid sidste år, og de skal ind og tage et større ansvar i år. Det synes jeg også de er i gang med at vise, siger Tom Søjberg.

I Aarhus Fremad mener Morten Mølkjær også, at det bliver de rutinerede, der kommer til at bære det største læs.

- Andreas Damgaard har været et vigtigt holdepunkt for vores defensiv. Han blev også årets spiller sidste år. Mike Vestergård har også taget nogle store skridt på den centrale midtbane. Han kunne godt gå hen og få en rigtig flot sæson. Han er ung - kun 20 år, og har fremtiden foran sig, siger cheftræneren.

Udover de to århusianske hold deltager også Odder fra lokalområdet. I den seneste sæsons nedrykningsspil startede Odder godt ud, men endte alligevel i nedrykningsfare, da de i den sidste del havde en lang periode med få sejre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce