Annonce
Debat

Højhuset på Mindet 6: Det vil blive enestående for vores by

"Når vi som by og byråd planlægger byens fremtid, tager vi udgangspunkt i kommuneplanen og den politik, som er vedtaget i byrådet. Intet er naturligvis stationært. Vi skal som by og byråd se muligheder og ikke kun på begrænsing - naturligvis med respekt for de mennesker, der bor i vores fantastiske by", skriver Gert Bjerregaard. Visualisering af højhuset Mindet 6: CF Møller

DEBAT: Som politiker og medlem af Aarhus Byråd gennem snart 20 år (mange af årene med sæde i teknik- og miljøudvalget) har jeg lært, at en god debat ofte fører til gode løsninger til gavn for vores by. Det er mit håb, at debatten om højhuset på Mindet 6 sker på et fuldt oplyst grundlag, baseret på fakta og ikke kun på følelser eller antipati over for noget nyt.

Derfor er det også glædeligt, at bygherre Olav de Linde nu inviterer til folkemøde og byvandring ved Mindet 6 med information og viden om, hvad huset kan give tilbage vores by - som bl.a. indebærer det omkringliggende område, som skal gøre havnefronten attraktiv. Vi skal som by stille krav til den rekreative forbindelse, hvor havn og by mødes.

Lad mig starte med at slå fast, at Aarhus har en højhuspolitik, og vi har som byråd besluttet at lave et tillæg til "Højhuspolitik 2017", som løbende har imødekommet de nye krav og ønsker, der er fra vores by. Det seneste tillæg, nr. 1 til højhuspolitik vedtaget i 2017, er udarbejdet specifikt for sydhavnsområdet, som Mindet 6 er en integreret del af.

Annonce

Når vi som by og byråd planlægger byens fremtid, tager vi udgangspunkt i kommuneplanen og den politik, som er vedtaget i byrådet. Intet er naturligvis stationært. Vi skal som by og byråd se muligheder og ikke kun på begrænsing - naturligvis med respekt for de mennesker, der bor i vores fantastiske by.

En godt beskrevet og spændende lokalplan for højhuset Mindet 6 har givet mange høringssvar. Hvert enkelt høringssvar skal behandles med respekt ligesom den bagvedliggende politik og bygherren bag projektet Mindet 6.


Jeg tror, det ikoniske bygningsværk vil bidrage til en attraktiv og aktiv bydel.


I forbindelse med planprocessen for Mindet 6 er der blevet foretaget alle de visuelle studier af skyline, der er foreskrevet i højhuspolitikken - b.la må der ikke bygges højhuse foran eller bagved sigtelinjer fra bestemte steder i byen. I nogen af de mange høringssvar er det blevet omtalt, at Mindet 6 vil dominere Aarhus' skyline og vil være alt for dominerende i forhold til Aarhus Domkirke. Her kan jeg forstå, at Aarhus Stift ved kongelig bygningsinspektør Mette Wolff har udtalt, at sydhavnskvarteret viser hensyn overfor domkirken. Mindet 6 kommer ikke til at påvirke disse særlige synskorridorer.

Der skal ikke herske tivl om, at højhuset Mindet 6 er en stor beslutning for vores by. Med den private investering på ca. 1,4 milliarder kroner vil huset give meget tilbage til byen, ikke mindst økonomisk, socialt, kulturelt og miljømæssigt. Over 2.000 mennesker vil få deres daglige gang i og omkring Mindet 6, her er der let adgang til infrastrukturen: Kollektiv trafik, gående og cyklende, og der er endda gjort plads til bilen i det underjordiske p-hus.

Jeg tror, det ikoniske bygningsværk vil bidrage til en attraktiv og aktiv bydel. Mit håb er, at mange borgere takker ja til invitationen om folkemøde og byvandring ved Mindet 6. Dialogen forpligter både bygherren og borgerne, og sammen, tror jeg, kan vi få skabt noget enestående og helt fantastisk til vores by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce