x
Annonce
Kultur

Højre bliver til venstre og venstre bliver til højre: Ny kunstudstilling vender op og ned på begreberne

Charlotte Fogh udstiller i den kommende tid værker af Anders Bonnesen, som leger med sprogets logik. Foto: Flemming Krogh

Der bliver vendt op og ned på begreberne, når højre bliver til venstre og venstre bliver til højre, på den nye udstilling med Anders Bonnesen hos Charlotte Fogh Gallery.

AARHUS: Nyproducerede halstørklæder, strømper og huer er en del af den nye udstilling, som Charlotte Fogh sætter op i sit galleri i denne uge. Det kunne umiddelbart se ud til, at den lokale gallerist er ved at gå ind i modebranchen, man det fastslår hun bestemt ikke er tilfældet.

- Nej nej, det har intet med mode at gøre. Tøjet kan købes som bærbare kunstværker. Huer, halstørklæder og strømper har små budskaber vævet ind i stoffet. Budskaberne på tøjet er en del af den nye udstilling, og bliver på den måde til noget, som man kan købe og tage på - som Wearable Art, når man går herfra, lyder det begejstret fra Charlotte Fogh.

Vælger publikum at købe et stykke 'bærbar kunst' med hjem, koster det ikke en formue. For omkring 100 kroner kan man tage et af budskaberne med fra den nye udstilling. Og da beløbet ligger langt under hvad galleristen normalt tager for kunstværkerne her, burde det kunne ryste Charlotte Fogh og ikke mindst hendes revisor.

- Det er jeg nu ikke nervøs for. Når den nye udstilling med Anders Bonnesen kommer op at stå, vil man kunne se hele galleriet fyldt med vejskilte med forskellige budskaber, som unikke, ægte skulpturer. Nogle i mindre format, med blot et enkelt vejskilt, andre vil bestå af op til 50 vejskilte. Og de koster altså en del mere end de serieproducerede tøjstykker, fortæller Charlotte Fogh.

Titlen på udstillingen, 'Nothing is Right here, Nothing is Left Here' leger med logikken i selve sproget.

Ordet Right befinder sig til venstre i sætningen, imens Left befinder sig til højre. Der er vendt om på tingene. Legen med ordene og betydningen af 'normale' vejskiltes betydning bliver ændret og byttet rundt på.

- Jeg tror, at man vil opleve, at folk undrer sig. Studser over den nye betydning som skilte, vi kender i forvejen fra byrummet, får. Derfor er teksten og betydningen i de nye værker afgørende for, at interesserede får en ny og anderledes forståelse af ting som omgiver os.

Annonce
Et blåt slips og andre stykker tøj indgår i udstillingen, som langt fra ligner en traditionel, kunstudstilling med malerier. Foto: Flemming Krogh

Speciallavede skilte

Skiltene, der bliver stillet op i udstillingsrummene, er endnu ikke ankommet til galleriet. De er på vej fra en professionel skilteproducent.

- Anders Bonnesen får lavet sine egne, nye skilte på en måde, så de ligner almindelige vejskilte 100 procent. Bortset fra selve teksten i skiltene. Han har faktisk også fået forbud mod at stille dem op udendørs - i det offentlige rum, da de ville kunne skabe forvirring, siger Charlotte Fogh.

Metalskiltene på den nye udstilling adskiller sig fra mange andre udstillinger, som bliver vist i galleriet.

- I min seneste udstilling havde jeg malerier af Jasper Sebastian Stürup hængende. Oliemalerier i en mere klassisk forstand. De nyfortolkede vejskilte, som den nye udstilling vil bestå af, bliver meget anderledes. Men jeg tror, der er folk som vil synes de er sjove, måske provokerende, og som kan se, at de vil kunne passe ind i et moderne hjem, siger Charlotte Fogh, imens hun prøver at få en anstændig knude frem på et stykke af 'Wearable Art', et blåt slips.

- Det er svært. Godt jeg ikke skal gå med slips til dagligt, smiler Charlotte Fogh, som har mere held med et halstørklæde med teksten 'I have Had it Up to Here', der spiller på at man bruger udtrykket, samtidigt med at man placerer sin håndflade under hagen, hvor et halstørklæde normalt er placeret.

Måske en idé at udvide sin tøjgarderobe med kunstneriske budskaber. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: Myndighederne udsender første tal for raskmeldte i Danmark

Annonce