Annonce
Debat

Højskolesangbogen: Lad os ikke forveksle egne ønsker med tidsånden

"Hans Petersen (lederen i Århus Stiftstidende 15. november, red.) er enig i den revision, som Højskolesangbogen har været udsat for. F.eks. mener han som udvalget bag sangbogen, at "Danmark" ( Shu-bi-dua ) "ikke fungerer i dag". Hvor ved han og udvalget det fra? Jeg tror, at den fungerer udmærket for 80 procent af befolkningen", skriver Christian Schmidt. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Annonce

DEBAT: Hans Petersen (lederen i Århus Stiftstidende 15. november, red.) er enig i den revision, som Højskolesangbogen har været udsat for. F.eks. mener han som udvalget bag sangbogen, at "Danmark" ( Shu-bi-dua ) "ikke fungerer i dag". Hvor ved han og udvalget det fra?

Jeg tror, at den fungerer udmærket for 80 procent af befolkningen. Petersen og Carlsen må omvendt mene, at sangen om "Ramadan i København" vil fungere. Den repræsenterer "tidsånden". Det er jeg slet ikke sikker på, at den gør. Der er nok snarere tale om, at Carlsen og Petersen gerne så, at den gjorde det.


En læsning af "Danmark" giver f.eks. indbyggere i dette land forståelse for begrebet "ironisk distance". Og det er der sandelig brug i en tid, hvor blind accept af visse værdier har kronede dage.


Jeg vil anbefale de to herrer, at de undgår at forveksle tidsånd med deres egne ønsker om tidens ånd. Tidsånden er ikke så lige til at definere, selv om højskolefolk og andre kulturradikale gerne og længe har villet gøre det for os alle sammen.

Hans Petersen mener, at vi bliver klogere af at synge sange fra Højskolesangbogen. Det er rigtigt. En læsning af "Danmark" giver f.eks. indbyggere i dette land forståelse for begrebet "ironisk distance". Og det er der sandelig brug for i en tid, hvor blind accept af visse værdier har kronede dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce