Annonce
Østjylland

Højt antal nye smittede i Horsens: Kommunen kender ikke årsagen - men er forberedt på stigning

De gode råd får nu endnu mere opmærksomhed i en række horsensianske opgange. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Smittespredning fra de sydlige kommuner og genåbningen gør, at Horsens Kommune forventer stigning i smitten. Måske startede den fredag, da der blev konstateret 18 nye tilfælde.

Horsens: Fredag er der konstateret 18 nye smittetilfælde i Horsens Kommune, hvilket er det højeste inden for et døgn siden 11. februar - og noget højere end de seneste to uger, hvor det daglige antal ikke har været over 10.

De 18 er fundet blandt et rekordhøjt antal analyserede coronaprøver, 2699, men der er stadig tale om et højt antal smittede og en relativt høj positivprocent på 0,67.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Smittetal for Horsens Kommune fredag 5. marts:

  • 18 nye tilfælde af covid-19 registreret i 2699 analyserede prøver. Positivprocenten er 0,67.
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 9,37 nye smittede om dagen.


Smittetal for de seneste syv dage:

  • 59 konstaterede tilfælde af covid-19. Antal testede er på 12.740.
  • Incidenstal på 65,0 tilfælde per 100.000 indbyggere. Positivprocenten for de syv dage er på 0,46.


Status på vaccinationer:

  • 7,91 procent i Horsens Kommune har fået første stik. På landsplan er det 8,49 procent.
  • 2,91 procent er færdigvaccinerede. På landsplan er det 3,25 procent.

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse.

Hvad der er skyld i, at antallet af covid-19-tilfælde er højt denne fredag, er endnu uvist.

Annonce

Fungerende borgmester i Horsens Kommune Andreas Boesen (S) fortæller, at Styrelsen for Patientsikkerhed er i gang med smittesporing, og at kommunen har bedt om yderligere indblik i håb om komme nærmere nogle svar.

- Uanset hvad har vi kunnet se smitten fra Kolding bevæge sig til Vejle og senest til Hedensted, så med blik på vores naboer mod syd samt genåbningen, forventer vi et stigende smittetal, siger den fungerende borgmester.

Mere info og rengøring

Det har også fået kommunen til at sætte gang i et forhåbentligt forebyggende tiltag.

- Vi vil gerne sætte tidligt ind og tage det i opløbet, og derfor er vi gået i dialog med boligforeninger og private udlejere med boliger med opgange, for det er her, vi har set smitten brede sig i blandt andet Kolding og Vejle, siger Andreas Boesen.

- Vi har heldigvis nogle ansvarsfulde boligforeninger og udlejere, så vores dialog med dem skal gerne føre til, at der er styr på informationsmateriale i opgangene, at der bliver gjort ekstra rent, og at vi har et hurtigt beredskab klar, hvis vi skal ud at banke på døre, siger han.

Annonce

Høje incidenstal

Incidenstallet i Horsens Kommune er på baggrund af fredagens nye smittetilfælde gået fra 51,8 til 65,0 konstaterede tilfælde den seneste uge per 100.000 indbyggere.


Lige nu er der ingen mønstre i smitteudviklingen, men vi kommer til at følge det tæt hen over weekenden.

Andreas Boesen (S), fungerende borgmester i Horsens Kommune


I Hedensted Kommune ligger tallet på 90,0, mens det i Vejle er på 160,1 og i Kolding på 174,2.

Silkeborg Kommune ligger en smule lavere end Horsens med et incidenstal på 51,1, mens Odder og Skanderborg kommuner holder fast i lave incidenstal. De ligger på 21,9 og 19,1, og de har "fået selskab" af Ikast-Brande Kommune, der nu har et incidenstal på 21,8.

Blandt de smittede i Horsens Kommune kan Andreas Boesen fortælle, at det er få - nærmest overraskende få - tilfælde, der er knyttet til kommunens daginstitutioner. Ifølge ham var der eksempelvis kun et enkelt tilfælde på de genåbnede skoler i sidste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce