Annonce
Kultur

Højt til loftet blandt gammelt gear

Kreativt miljøø i gammel slagterifabrik

Rummed er navnet på en af Lydhavnens mange virksomheder.

Rummed er navnet på en af Lydhavnens mange virksomheder.

Annonce

Her, i et rum, der nærmest flyder over med et overvældende udbud af gammelt gear, har Ida Kiil og Nicolai Absalon det seneste års tid tiltrukket flere og flere nye talenter på den hjemlige musikscenen.

Hun er fotograf, grafiker med meget mere; han er komponist, musiker og lydtekniker.

»Telefonen står ikke stille,« fortæller Nicolai Absalon.

»Fordelen er, at vi fungerer på tværs af opgaver som komponister, lydteknikere og grafisk designere.«

Denne formiddag er den sammenbragte konstellation Dear Evening i gang med at gøre klar til en indspilning.

»Mange musikere og producere kunne jo lige så godt sidde derhjemme i deres soveværelser og arbejde, men der er også dem, der søger sammen i fællesskaber for at få noget ping-pong. For eksempel her,« siger Nicolai Absalon og slår ud med armen i rummet, der bogstaveligt talt har højt til loftet.

At der i hvert fald er atmosfære, vidner en del af det gamle guld-gear om.

For dér står en klassisk synthesizer i form af en Minimoog - og dér en slidt Gibson guitarforstærker.

Begge dele stammer fra Feedback studiet i Viby, hvor Gnags og Thomas Helmig indspillede deres storsælgende 80'er-plader.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå - lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1

Bølgerne går højt omkring byudviklingen i Aarhus, og denne avis har sammen med FO netop afholdt et offentligt møde derom på rådhuset. Der var mødt omkring 500 op til mødet (om det er mange i en by med 300.000 indbyggere, skal jeg ikke kunne sige), og det har allerede forårsaget et par læserbreve. I dag (21. ds.) et af Svend Carstensen, der anbefaler at bygge boliger i midtbyen uden parkeringspladser. Man må så købe sig til en parkeringsplads eller/og cykle. Begge synspunkter – boliger uden parkeringspladser og at cykle – var fremme på mødet. Det at cykle blev fremhævet igen og igen og bliver det i øvrigt meget ofte alle steder. Og det er helt sikkert også sundt og ikke miljøbelastende. Men hvorfor er der aldrig én, der nævner, at man kan gå. Det er da helt uden mekanisk hjælpemiddel af nogen art og lever på den måde fuldstændig op til ønskerne om at nedsætte køb af al industrielt fremstillet. At vi så ikke når målet (i fht. CO2-udledning, red.) alligevel, er noget helt andet. Der skal globale krav om indskrænkninger på flyrejser, al godstrafik over på bane, og næste bilkøb skal være en el- eller hybridbil. Men det at gå er dejligt, sundt, og du ser og oplever meget mere, end hvis du sidder i egen bil eller i et offentligt transportmiddel. Selv bor jeg på Langenæs og bruger aldrig bilen, hvis jeg skal ind til midtbyen. Det tager et kvarter til tyve minutter, så er du ved banegården eller rådhuset, og fem minutter mere, så er du ved domkirken. GÅ-GÅ-GÅ. Lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1, og lad København, som vi alligevel ikke kan nå, forblive Danmarks cykelby nr. 1.

Annonce