Annonce
Aarhus

Se de høje skibe fra luften: Danmarks største pariserhjul kommer til Tall Ships Races

Johnny Kroghs trio sørgede for sømandsstemningen på Havnepladsen til pressemødet fredag om det kommende The Tall Ships Races. De vil også være på scenen, når de store sejlskibe gæster byen til august. På skærmen i baggrunden kan man se, hvor stort pariserhjulet bliver. Foto: Jens Thaysen
Aarhus Havn får i fire dage besøg af et 40 meter højt pariserhjul.

AARHUS: Det er ikke kun søfolkene i rigningen ombord på de 52 sejlskibe, som deltager i The Tall Ships Races, der kan komme højt til vejrs, når skibene 1. august anløber Aarhus Havn. Publikum kan fra toppen af et pariserhjul danne sig et overblik over såvel skibene som den maritime festplads, havnen forvandles til.

- Det er Danmarks største pariserhjul. Herfra får man en fantastiske udsigt ud over Havnepladsen, byen og hele havnefesten, siger rådmand Rabih Azad-Ahmad.

Hjulet, der er lejet for fire dage, er fra Holland og 40 meter højt. Det opstilles på Mellemarmen, centralt placeret midt i festlighederne.

Kommunen regner med, at 400.000 gæster vil besøge skibene, der lægger til kaj mellem Navitas og Filmbyen.

- Sidste gang der var The Tall Ships Races i Aarhus i 2013, sagde ni ud af ti, at de ville komme tilbage, hvis skibene kom igen. Vi har lige fået lavet en rundspørge. 91 procent af århusianerne siger, de er positive eller meget positive over for arrangementet, siger Michael Jaap, presse- og kommunikationschef i Aarhus Kommune.

Det er Danmarks største pariserhjul. Herfra får man en fantastiske udsigt ud over Havnepladsen, byen og hele havnefesten.

Rabih Azad-Ahmad, kulturrådmand

Gratis glæder

Der vil være et hav af aktiviteter på kajen. Musikken spiller fra to scener. Man kan blandt andre høre Marie Carmen Koppel, Sigurd Barrett og rapperen Pede B sammen med Aarhus Jazz Orchestra. Fregatten Jylland stiller op med et rebslagerværksted, hvor man kan lave sit eget tovværk. Man kan prøve at dykke; ned under vandet eller ind i musikken til blæser- eller gospelworkshop, hvor man også får lov til selv at stå på scenen.

Det er gratis for publikum at deltage i de mange aktiviteter – undtagen pariserhjulet, der koster 40 kroner for en tur.

- Det er ikke noget, vi tjener penge på. De 40 kroner er blot for at dække en lille del af udgifterne, siger Michael Japp.

Men skal pariserhjulet ikke bare blive stående i byen permanent?

- London Eye skulle egentlig bare havde stået der i forbindelse med årtusindskiftet, men der rejste sig et folkekrav, for at det skulle blive stående, siger han.

The Tall Ships Races har et budget på 13 millioner kroner. Pengene kommer fra Spar Nord Fonden, Købmand Herman Sallings Fond, Hempel Fonden og A.P. Møller Fonden og fra kommunekassen. Derudover er der en masse mindre sponsorer, der løser en række opgaver uden at få penge for det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce