Annonce
Debat

Høringer bør sættes på pause under coronaen: Alt andet er til skade for demokratiet

- Det ville klæde Aarhus Kommune at sætte høringer på standby, indtil der forhåbentlig snart igen kan afholdes normale borgermøder, så også borgere, der ikke er fortrolige med anvendelsen af Zoom og Teams, kan få tilstrækkelige informationer og ikke mindst kan komme til orde i sager, der vil få betydning for deres fremtid, skriver Bente Bergmann. Her ses en byggegrund mellem Kalmargade og Randersvej, hvor der tidligere lå parcelhuse. Foto: Axel Schütt

Læserbrev: Vores samfund har mere eller mindre været lukket ned i tæt på et år nu, og masser af ting har været sat på standby: normal skolegang, handel i mange, mange butikker, familiefester/sammenkomster, restaurantbesøg, ferierejser - ja, man kan blive ved.

Byudvikling i Aarhus har imidlertid ikke været sat på standby. Developere har gang i butikken, og der har været høring på høring om kommende projekter, der kan have store konsekvenser for borgerne - høringer, der har været afholdt virtuelt, altså!


Haster det virkelig så meget at få 100.000 flere borgere til byen i 2050? Høringer bør sættes på pause. Alt andet er til skade for demokratiet.

Bente Bergmann


Der er vel næppe mange, der vil hævde, at disse høringer har givet lige så stort udbytte og har haft lige så stor tilslutning som de normale høringer, hvor borgerne kan møde op personligt, hvor man har kunnet føre en normal kommunikation med sidemanden, naboen osv., og der har kunnet foregå en direkte kommunikation med developerne, arkitekter, embedsmænd m.m.

I disse dage pågår der høringer om diverse planer, og flere høringer er undervejs - se bl.a. på https://deltag.aarhus.dk/hoering - det gælder såvel lokalplaner som helhedsplaner.

F.eks. bliver der i løbet af marts fremlagt en helhedsplan for et større område i Hasle. "Vi ønsker at skabe et Hasle, hvor beboerne og boligtyperne blandes lidt mere". Det handler bl.a. om nedrivning af parcelhuse til fordel for boligblokke o.l., (som det p.t. sker på Randersvej, og som planlægges på Skanderborgvej).

Det ville klæde Aarhus Kommune at sætte høringer på standby, indtil der forhåbentlig snart igen kan afholdes normale borgermøder, så også borgere, der ikke er fortrolige med anvendelsen af Zoom og Teams, kan få tilstrækkelige informationer og ikke mindst kan komme til orde i sager, der vil få betydning for deres fremtid.

Haster det virkelig så meget at få 100.000 flere borgere til byen i 2050? Høringer bør sættes på pause. Alt andet er til skade for demokratiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce