Annonce
Aarhus

Hørte person råbe om hjælp: Kvinde reddet i land i Aarhus Havn

Det var her ved Inge Lehmanns Gade på Aarhus Havn, at den 24-årige kvinde blev reddet op. Foto: Google Streetview
Politi, brandvæsen og dykkere rykkede til Aarhus Ø natten til torsdag, hvor en 24-årig kvinde var røget i vandet.

AARHUS: Østjyllands Brandvæsen måtte natten til torsdag aktivere et såkaldt dykkerudkald, da der var meldinger om en person i vandet, der råbte om hjælp.

Klokken 02.00 kom meldinger om en person i vandet ved Aarhus Ø, da en mand havde hørt hende råbe efter hjælp, og både politi, brandvæsen og dykkere rykkede til stedet ved Inge Lehmanns Gade, der ligger ved Bestseller-bygningen, hvor det viste sig, at en 24-årig kvinde var røget i vandet.

Redningshjælpen fik hurtigt kvinden reddet op, og hun var kold og våd, men ved bevidsthed.

- Hun var reddet op, da dykkerne nåede frem, og hun blev kørt med ambulance på skadestuen til tjek, siger Johnny Damgård, indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen.

Hverken politi eller brandvæsen ved endnu, hvorfor kvinden var faldet i vandet, eller hvor længe hun har ligget der.

Torsdag eftermiddag kan Østjyllands Politi ikke fortælle nærmere om kvindens tilstand eller, hvad der præcist skete ved havnen.

Uheldet sker to måneder efter, at en 66-årig mand faldt i vandet få meter fra Inge Lehmanns Gade. Den 66-årige mand blev reddet i land ved Udkigstårnet ved Bernhard Jensens Boulevard, men døde senere på Skejby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce