Annonce
Aarhus

H.C. Vartenberg bisat: Farvel til et festligt menneske

Medlemmer af Sankt Pauls Band spillede udenfor kirken, da H. C. Vartenberg blev bisat. Foto: Flemming Krogh

Den århusianske musiker, komponist, komiker og sangskriver H.C. Vartenberg, der i en årrække var medlem af Østjysk Musikforsyning, blev mindet til en koncert efter bisættelsen i Sankt Johannes Kirke.

Annonce

Ni medlemmer af Sankt Pauls Band hyldede drivkraften H.C. Vartenberg uden for Sankt Johannes Kirke. Det foregik efter bisættelsen af den kendte, århusianske personlighed, som igennem en menneskealder spillede på sin saxofon og sang i flere musikalske konstellationer.

Mest kendt er HC, som de fleste kaldte ham, for sin indsats i Østjysk Musikforsyning, hvor han optrådte og lavede tekster sammen med Anders Errboe.

- Jeg kommer naturligvis til at savne HC. Han var en særlig person, en original. Vi har haft mange gode stunder sammen. Især i de år, hvor vi turnerede rundt i landet og spillede sammen. Så boede vi på værelse sammen og brugte tiden på mange mærkelige ting. Da vi begge var modstandere af privatbilisme, tog vi altid toget. Og når vi var på vores hotelværelse, brugte vi mange timer på at studere togkøreplaner, husker Anders Errboe, som var med til at tage afsked med vennen i Frivillighuset på Trøjborg bagefter. Et oplagt sted at servere snitter, sodavand og håndbajere, da HC havde leveret et stort bidrag til at få etableret stedet. I en periode var HC også formand for bestyrelsen i huset, hvor mange frivillige og foreninger holder til.

Til mindehøjtideligheden mødte også to tidligere borgmestre, Flemming Knudsen og Thorkild Simonsen, op. Det bidrog til indtrykket af, at HC var en mand, som mange i byen kendte, men som ikke selv brugte store armbevægelser.

- Det kendetegnede min far, at alle var velkomne i vores barndomshjem. Han gjorde ikke forskel på folk. HC plejede at sige, at han nemt kunne lade døren stå åben, da han alligevel ikke havde noget, som var værd at stjæle. Altså bortset fra hans saxofon.

HC's gæstfrihed og åbne facon overfor alle var noget, han var opdraget med i hjemmet på Riisvangen i Aarhus. Ifølge hans søster.

- Vi havde en skøn opvækst. Der var plads til, at alle kunne være med i legen på Riisvangen. Ofte lavede vi skuespil eller sange. Det var en god tid, husker storesøster Grete Andersen, der også var med til mindehøjtideligheden, hvor et kor, som HC havde været med til at etablere - og musikere fra Sankt Pauls Band - spillede og sang.

Inden bandet gik på scenen, forlød det, at HC selv ofte jokede med, at når han ikke var i live længere, skiftede han fra Sankt Pauls Band til Sankt Peters Band. Mon ikke han fik ret?

Der var flere musikalske indslag til mindekoncerten. Foto: Flemming Krogh
H C Vartenberg har igennem hele sit liv bidraget til det århusianske musikmiljø. Det hyldede en flok musikere fra senior-big-bandet Sankt Pouls Band. Foto: Flemming Krogh
H.C. Vartenbergs og Anders Errboe var grundpillerne i Østjyske Musikforsyning igennem mange år. Senere optrådte Anders Errboe med vennen i andre sammenhænge. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce