Annonce
Erhverv

H.P. Therkelsen efter rekordår: 20 nye medarbejdere og nabogrund købt op

Selv om Mogens Therkelsen stadig er aktiv i virksomheden, så er det sønnen Peter Therkelsen, der ejer 90 procent af aktierne i H.P. Therkelsen A/S, mens de resterende ti procent ejes af to ledende medarbejdere gennem mange år. Arkivfoto: Timo Battefeld
Transport- og logistikvirksomheden H.P. Therkelsen har for første gang i sin over 100-årige historie rundet en omsætning på 400 millioner kroner, og der er ansat 20 nye medarbejdere i løbet af det seneste år.

Regnskab: Bortvisning af tre medarbejdere, der blev straksdømt for dokumentfalsk. En igangværende politiefterforskning af, hvorvidt der er sket andre overtrædelser af cabotagereglerne og anvendelse af falske fragtbreve. Farvel til brancheorganisationen ITD.

Transport- og logistikvirksomhed H.P. Therkelsen A/S i Padborg har den seneste tid trukket overskrifter af den kedeligere slags.

Det har dog ikke fjernet fokus fra det væsentligste - at drive forretning med speciale i håndtering af frost- og kølevarer.

Og det har det familieejede firma, der med Peter Therkelsen nu har fjerde generation i spidsen, gjort godt.

I det netop offentliggjorte regnskab runder omsætningen for første gang i virksomhedens over 100-årige historie 400 millioner kroner. 407 millioner kroner for at være præcis, og på bundlinjen står et overskud på 11,1 millioner kroner - det bedste resultatet siden 2014/15.

Annonce

Regnskabet i tal

  • H.P. Therkelsens regnskabsår løber fra 1. juli til 30. juni (tallene i parentes er fra 2017/18)
  • Nettoomsætning: 406,9 millioner kroner (360,5).
  • Årets resultat: 11,1 (9,5).
  • Egenkapital: 60,4 (53,9).
  • Overskudsgrad (EBIT-margin): 2,9 (3,6).
  • I en note til regnskabet er den igangværende efterforskning af, om cabotagereglerne er overtrådt nævnt. Her er vurderingen, at en eventuel bøde "ikke vil påvirke selskabets fortsatte indtjeningsevne og drift i væsentligt omfang".

Konkurrenter er væk

- Vi har haft held til at vinde en del nye kunder og udvide aftalerne med de eksisterende. Der har været nogle af vores konkurrenter, der har trukket sig ud af markedet, og det har jo givet nye muligheder for os, der er tilbage. Den primære grund til vores øgede omsætning er dog, at vi har set en generel vækst hos vores eksisterende kunder, forklarer Peter Therkelsen, der i kølvandet på de flere opgaver også har været ude og ansætte en snes nye medarbejdere, så der nu er over 250 i koncernen:

- Det er lidt over det hele, vi har ansat, men det er primært funktionærsiden, der står for væksten lige nu.

Stadig vanskeligt marked

Selv om det er fine tal, og forventningerne til det igangværende regnskabsår er meget lig årets resultat, så understreger ejeren, at det bestemt ikke er noget, der kommer af sig selv.

- Selv om det er det bedste resultat i fire år, så er vores procentvise overskud mindre denne gang. Det er stadig et vanskeligt marked. Derfor vil vi også i år bruge en del penge på digitalisering, så vi kan få nogle smartere arbejdsgange og på den måde frigive nogle ressourcer til mere værdiskabende ting i forhold til vores kunder, lyder strategien.

Hidtil har H.P. Therkelsen kunnet have hele forretningen samlet på Eksportvej 1, men nu kan der ikke klemmes så meget som en ekstra palle ind her. Derfor har Peter Therkelsen været nødt til at kigge uden for matriklen efter udvidelselsmuligheder.

Dem har han fundet lidt længere nede ad vejen. 1. januar overtager H.P. Therkelsen nummer 8 og de 8000 kvadratmeter her med 1800 kvadratmeter lagerbygning. Sælger er kollegaen Rebsdorf Spedition.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce