Annonce
Aarhus

Halvdelen af lejemål i uroplaget center er tomme

Halvdelen af lejemålene i Frydenlund-centret står tomme hen. Foto: Henrik Havbæk Madsen

I dag er det en dyster oplevelse at besøge Frydenlund Centret. Ejeren har planer om udvikling, men venter på Aarhus Kommune.

HASLE: Engang solgte en mand ved navn Mayo frugt og grøntsager i butikken lige til venstre for Frydenlund Centrets indgang.

"Hos Mayo - Frugt og grøntsager" står der i hvert fald på skiltet på ruden.

Men Mayo - hvis det var hans navn - er færdig med at sælge frugt og grønt i Frydenlund Centret.

Færdig som mange andre handlende er det.

Halvdelen af lejemålene står tomme hen. Og mens en tom butik i et butikscenter altid er et trist syn, så er den tidligere grønthandler og hans nabo ekstra triste syn.

Facaderuderne er smadrede og holdes kun sammen af tape, sat op af en glarmester.

Hos naboen er ruderne så grundigt smadrede, at fire europa-paller er sat op for at holde uvedkommende væk.

Lidt længere nede ad centergaden ligger bodegaen 'Pusterummet'.

Værtshusets ejer, Bente Pedersen, er vred på ejeren af Frydenlund-Centret, Nordic Real Estate Partners (NREP).

Det harmer Bente Pedersen, at NREP ikke sørger for at fjerne graffiti eller udskifte smadrede ruder.

Annonce
I nogle forladte butikker holder tape sammen på de smadrede ruder. I andre butikker er ruderne så smadrede, at butikken i stedet er barrikaderet med europa-paller.

- Der sker ingenting

- Det er, som om de unge så synes, at det er i orden at ødelægge tingene. Og så længe centrets ejer ikke gør noget, nytter det jo ikke, at vi beder politiet om hjælp, siger Bente Pedersen.

Repræsentanter for NREP har været i Frydenlund Centret for at se på ødelæggelserne.

- Men de forklarede bare, at det var hærværk og ikke noget, de kunne tage sig af. Der sker ingenting, siger Bente Pedersen.

Hun mistænker NREP for helt bevidst at gøre tilværelsen besværlig for de forretningsdrivende i Frydenlund Centret.

- De vil have centret brækket ned, og så skal der laves boligblok i fem etager. Jeg tror, de tænker: - Jo flere forretningsdrivende, der rejser, jo billigere er det at brække centret ned, siger Bente Pedersen.

Ændringer på vej

Thomas Riise-Jakobsen er investeringsdirektør i NREP, og han bekræfter, at der er ændringer på vej i Frydenlund Centret.

- Som det ser ud nu, er det svært at markedsføre overfor nye lejere. Og det vil da også være mærkeligt at tiltrække lejere og så bede dem flytte om et år, fordi vi laver centret om, siger Thomas Riise-Jakobsen, der mener, at et butikscenter så tæt på en trafikeret indfaldsvej som Viborgvej kan gøres meget mere attraktiv.

- Vi synes, det fortjener mere. Og vi vil gerne lave noget varieret, så det ikke ligger øde hen om aftenen og tiltrækker unge, der vil lave ballade. Det er vi i dialog med Aarhus Kommune om. Nu afventer vi en lokalplan, siger Thomas Riise-Jakobsen.

I Aarhus ejer NREP også Veri-Centret og Trøjborg Centret. NREP har også ejet Kridthøj Torv.

- Alle steder har vi skabt udvikling, siger Thomas Riise-Jakobsen.

Men hvorfor rydder I ikke op? Hvorfor er vinduer i et lejemål barrikaderet af europapaller?

- Det er et forsikringsspørgsmål. Vi er nødt til at vente på forsikringen, men vi har fokus på det, siger Thomas Riise-Jakobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce