Annonce
Østjylland

Halvdelen af politikerne i Syddjurs Byråd blev udskiftet på valgnatten

Ved tirsdagens byrådsvalg sendte vælgerne i Syddjurs hele 13 nye ansigter ind i byrådssalen., Her er der gang i afstemningen i Rønde. Foto: Jens Thaysen

13 af de 27 stole i byrådssalen i Syddjurs indtages af debutanter i lokalpolitik. Erfarne politikere siger farvel, mens yngre kommer til. Et af de nye ansigter i politik har i valgkampen mærket et ønske om fornyelse.

Syddjurs: Vælgerne har sendt et kolossalt pust af fornyelse ind i Syddjurs Byråd.

Ikke bare er socialdemokraten Ole Bollesen ny borgmester i stedet for Venstres Claus Wistoft.

Vælgerne har også sørget for, at det kommende byråd rummer ikke mindre end 13 nye ansigter. Fornyelsen er især til at få øje på i Socialdemokratiet, hvor fem af de otte mandater i det ny borgmesterparti tilhører debutanter.

De fem er Michael Stegger Jensen fra Ryomgård, Ole S. Hansen fra Mørke, Michael Aakjær fra Hornslet, Niels Gyldenlund Mikkelsen fra Rønde og Anita Søholm fra Mols.

- På vælgermøder og gaderne i Syddjurs har jeg mærket, at der hos en del vælgere var en lyst til fornyelse. Den kan nu aflæses i valgresultatet. Jeg tror, at vi nye byrådsmedlemmer kan bidrage med nye input og en friskere nærkontakt med borgerne, siger Anita Søholm.

 
Anita Søholm er kendt som naturformidler på Syddjursland. Nu debuterer hun også som byrådsmedlem. Arkivfoto

En smule skuffelse

I Socialdemokratiet betyder valgene af de nye ansigter et farvel til de nuværende byrådsmedlemmer Anders Peter Rasmussen og Hans Christian Baltzer.

Ikke mindst Hans Christian Baltzer er en erfaren herre i lokalpolitik, hvor han blandt andet har en fortid som borgmester i den tidligere Midtdjurs Kommune.

Hos Venstre må erfarne politikere også give pladser videre til nye politikere.

Byrådsvalget er lig med et farvel til Ole Bjerregaard og Karen Østergaard, der begge har arbejdet i mange år i lokalpolitik i først Ebeltoft og Rønde kommuner og siden i Syddjurs Kommune.

- Både i Venstre og i resten af byrådets partier har vælgerne den her gang valgt nye og yngre kræfter til på bekostning af os erfarne politikere. Lige nu kan jeg godt personligt være en smule skuffet over, at jeg ikke bliver honoreret for 32 års politisk arbejde. Men det er absolut en forståelig tankegang, at borgerne vil prøve nye kræfter. Det er helt legalt, siger Ole Bjerregaard fra Ebeltoft.

Annonce

Det ny byråd

Den snart forhenværende borgmester Claus Wistoft (V) blev byrådsvalgets største stemmesluger på Syddjursland.

Her følger det ny Syddjurs Byråd med de enkelte kandidaters personlige stemmetal:

Socialdemokratiet: Ole Bollesen - 1.064 personlige stemmer, Michael Stegger Jensen - 679, Jan Fischer - 515, Ole S. Hansen - 463, Michael Aakjær - 359, Christian Haubuf - 316, Niels Gyldenlund Mikkelsen - 302, Anita Søholm - 279.

Venstre: Claus Wistoft - 3.372 personlige stemmer, Riber Hog Anthonsen - 506, Else Marie Høgh - 432, Christoffer Pedersen - 345, Jørgen Ivar Brus Mikkelsen - 218, Marianne Kirkegaard - 216, Gunnar Sørensen - 213, Torben Therkelsen - 154.

SF: Kirstine Bille - 2.490 personlige stemmer, Kim Lykke Jensen - 310, Morten Siig Henriksen - 141, Helle Røge - 133.

Dansk Folkeparti: Laila Sortland 436 personlige stemmer, Per Dalgaard - 391, Michael Mikkelsen - 225.

Det Konservative Folkeparti: Tommy Bøgehøj - 560 personlige stemmer.

Enhedslisten: Jesper Yde Knudsen - 485 personlige stemmer.

Det Radikale Venstre: Jan Kjær Madsen - 433 personlige stemmer.

Alternativet: Mette Foged - 356 personlige stemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Norddjurs indsamler corona-historier

Annonce