Annonce
Sport

Hammel hyldede byens helt med overvældende deltagelse: - Det siger noget om, at Chris Anker Sørensen har været i øjenhøjde med rigtig mange mennesker

Chris Anker Sørensens minde blev lørdag æret i Hammel med tale, et minuts stilhed og derefter en cykeltur på den såkaldte 'Chris Anker-rute.' Foto: Flemming Krogh
Mange hundrede cykelentusiaster var lørdag mødt op til mindeløb, kaffe, kage og fællesskab, da Chris Anker Sørensen blev mindet af barndomsklubben Hammel Cykle Klub.

HAMMEL: Hvis man havde tabt en våd serviet på græsset i Hammel lidt efter klokken 10 lørdag, kunne man måske have hørt det i den anden ende af byen.

For lørdag formiddag hyldede Hammel Cykle Klub klubbens, og hele byens, helt store helt, Chris Anker Sørensen, der lørdag 18. september, en uge forinden, på tragisk vis mistede livet i en ulykke i Belgien.

En sådan hyldest er naturligvis ikke fuldendt uden et minuts stilhed, og stille var der så sandelig i det ene minut. En sagte summen fra en enkelt drone, opsendt for at dokumentere øjeblikket, var faktisk det eneste, der kunne høres.

Annonce

Men selvom baggrunden for lørdagens arrangement i Hammel var tragisk, forfærdelig, så fejlede humøret, måske lige netop i Chris Anker Sørensens ånd, absolut intet, da de fremmødte cykelentusiaster trillede ud på det mindeløb, der var dagens omdrejningspunkt.

Overvældende interesse

Normalt har Hammel Cykle Klub en fællestræning om lørdagen. Det skulle de naturligvis også have denne lørdag, men deltagelsen var helt usædvanlig stor, med deltagende cykelryttere fra nær og fjern. Et vidne om Chris Anker Sørensens rækkevidde som cykelrytter, som tv-kommentator, som person.

- Det siger netop, at man føler en forbundethed med Chris Anker, fortæller Lars Toft Pedersen, der er bestyrelsesformand i Hammel Cykle Klub.

Der var hjælp af hente for de ryttere, der blev presset af turen op ad bakken mod Frijsenborg ved Pøt Mølle. Foto: Andreas Würtz Adamsen

- Jeg husker jo selv, når han er kommet her i klubben gennem årene. Selv som professionel rytter, hvor han har haft perioder uden løb eller har været på familiebesøg, har det været naturligt for ham at slå et smut forbi sin gamle klub. Også for at køre med motionister og gerne spise kage bagefter, også gerne ved børnebordet. Det siger noget om, at Chris Anker Sørensen har været i øjenhøjde med rigtig mange mennesker, kommer det fra bestyrelsesformand Lars Toft Pedersen.

Et sted mellem 500 og 600 cykelryttere var således mødt op lørdag for at deltage i mindeløbet, en for Lars Toft Pedersen overvældende interesse for en begivenhed, der på ganske kort tid blev tænkt, arrangeret og realiseret.

Annonce

En god jysk dreng

Blandt de mange fremmødte, der skulle tackle dagens ruten, den såkaldte 'Chris Anker-rute,' blev der naturligvis også fældet en tåre eller to, da det ene minuts tavshed blev afviklet før mindeløbets begyndelse.

Der blev også lagt blomster foran Hammel Cykle Klubs klubhus lørdag. Foto: Flemming Krogh

For Chris Anker Sørensen var nemlig en af de helt store, men han var samtidig også en lokal cykelrytter, der aldrig glemte sine rødder.

- Han var en god repræsentant for cykelsporten. Sådan en rigtig god jysk dreng, der var med de store steder men samtidig med en sjov kommentar hele tiden. Den der underspillede og sorte humor, var jo noget, man godt kunne lide, fortæller 57-årige Ryan Thomsen, der i dagens anledning var kommet til Hammel fra Galten.

Han var en god repræsentant for cykelsporten. Sådan en rigtig god jysk dreng, der var med de store steder men samtidig med en sjov kommentar hele tiden.

Ryan Thomsen

- Man kan jo undre sig over, at de efter at have været gennem de strabadser, overhovedet har overskud til at have humor. Når vi andre har kørt sådan et motionscykelløb, som ikke er noget nær det samme, er vi jo fuldstændig baldrede. Det har han jo også været, men at han så alligevel havde overskud til humor, det fortæller alt om ham, kommer det fra Ryan Thomsen.

Annonce

Lidt ræs til sidst

Sammen med de øvrige ryttere, blev Ryan Thomsen sendt afsted lidt over ti, i grupper af cirka 20 mand ad gangen. For der var altså ikke tale om et cykelløb, der var intet på højkant. Nej, lørdagens tur var en social cykeltur, men som en anden deltager pointerede, kom der nu alligevel lidt fart på undervejs.

- Der blev givet lidt mere gas, end hvad vi troede, især til sidst. Der skulle lige ræses lidt til sidst, sådan tror jeg altid, det er, fortæller Jesper Jacobsen fra Klarup tæt ved Aalborg.

Den 48-årige nordjyde havde taget turen hele vejen til Hammel for at hylde Chris Anker Sørensen, som han fortæller var en stor inspiration for mange cykelryttere.

- Han var en fighter, en der ikke giver op. En der turde komme ud af busken, når han cyklede og ikke sad og ventede. En rigtig angriber, pointerer 48-årige Jesper Jacobsen.

Annonce

Chris Anker-ruten

Havde dagens mindeløb været afviklet som et reelt cykelløb, havde der da også været rig mulighed for angreb. Ruten, der bød på cirka 64 kilometer på cyklen, gav nemlig rytterne en kuperet tur på cyklen, kulminerende med en tur op over den berømte Pøt Mølle bakke få kilometer før mål.

Netop her, på bakkens stejleste stykker, blev fællesskabet tydeligt for enhver, da blev der ventet, skubbet bag på og hjulpet. Lørdagens deltagere kørte ikke mod hinanden, de kørte med hinanden.

Rytternes største udfordring på lørdagens rute var turen op ad den berygtede bakke startende ved Pøt Mølle. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Uanset hvor baldret, rytterne var ovenpå turen op ad Pøt Mølle bakken, var der plads til netop det overskud og den humor, Chris Anker Sørensen stod for. For over et årti siden, fortalte Chris Anker Sørensen i et ikonisk interview, at han havde 27 kræfter tilbage efter en strabserende Tour de France-etape.

Og efter lørdagens mindeløb kunne 48-årige Jesper Jacobsen så givet sit bud på, hvor mange kræfter der var tilbage i tanken.

- Der er nok kun fire og en halv kræfter tilbage nu.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Stor interesse for nyt byggeri på Katrinebjerg: Halvdelen af lejlighederne er allerede reserveret

Aarhus For abonnenter

Saltchefen havde over 100 mand i sving: Derfor var torsdag en af de rigtig bøvlede vinterdage

Aarhus

Coronapas: Ansatte skal have det - politikerne får anbefaling

Sport

For første gang: Skanderborg Aarhus-stjernefrø udtaget til EM-bruttotrup

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Erhverv For abonnenter

Trodser corona: Lars Larsens århusianske milliardkæde leverer endnu et rekordresultat

Sport

Lutter sejre i denne sæson: Når man er på hold med Anne Mette Hansen, vinder man hver eneste gang

Alarm 112

En gruppe håndværkere blev hverdagens helte: Kom politi og brandvæsen i forkøbet

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Aarhus

Dagens corona-tal er godt nyt for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Personalemangel presser plejen på nyt demensplejehjem: - Nogle gange er der flere vikarer end fastansatte

Alarm 112

Pludselig stod mistænkelig mand i kvindes lejlighed: Nu beder politiet folk være opmærksomme

Annonce